Huuhkajien entinen luottotoppari Paulus Arajuuri lopettaa pelaajauransa tähän kauteen.

Arajuuri, 35, teki pitkän uran ulkomailla pelaten Ruotsissa, Puolassa, Tanskassa ja Kyproksella ennen kuin palasi Suomeen ja Helsingin Jalkapalloklubiin viime vuonna.

Täksi kaudeksi Arajuuri siirtyi kaksivuotisella diilillä Ykköseen HIFK:n riveihin, mutta hänen uransa tuleekin päätökseen jo ensi viikolla.

Suomen A-maajoukkueessa Arajuuri pelasi 58 ottelua. Hän oli keskeisessä roolissa viemässä Huuhkajia vuoden 2021 EM-kisoihin.

– Päätös uran lopettamisesta on syntynyt pikkuhiljaa kauden mittaan. On ollut harmillisen paljon kipuja, ja vaikka olen pystynyt pelaamaan paljon ja peliminuutteja on kertynyt, ei treeneissä ole tuntunut enää samalta. En ole pystynyt antamaan kaikkeani joka päivä. Tarkoitus on kuitenkin se, että vielä uran jälkeen pääsisi kävelemään ja nauttimaan normaalista elämästä. Tämän myötä on tullut vahvasti sellainen tunne, että nyt on oikea aika päättää tämä matka, Arajuuri kertoo HIFK:n sivuilla.

– Olen ajatellut jonkin verran tulevaisuuden suunnitelmia, mutta ei ole vielä harmainta aavistusta. Olen elänyt pitkään niin suorituskeskeisessä maailmassa, että ihan ensimmäiseksi pitäisi varmaan vähän palautua ja reflektoida. Veikkaan, ettei mieli osaa edes ymmärtää vielä, että nyt se oikeasti loppuu. Vaikka sanon sen ääneen, luulen, että sen ymmärtää vasta, kun se on oikeasti ohi. Pieni juttu maailmalle, mutta iso elämänmuutos itselle. Valtava ikävä tulee. Onneksi katsomosta pääsee vielä kokemaan tätä.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Kiitos Paulus 🙏

Yksi upea suomalainen jalkapallotarina saa päätöksensä ensi viikolla, kun Paulus Arajuuri päättää ammattilaisuransa.

🗣️ "Pääsin kokemaan urallani niin paljon enemmän kuin mitä ikinä uskoin pääseväni kokemaan."

📄 Lue lisää: Hifkfotboll.fi/2023/09/paulus…

Linkki twiittiin.