Lukuisat huippupelaajat siirtyivät kesällä Saudi-Arabian pääsarjaan.

Saudi-Arabian valtio omistaa sarjan neljä suurinta seuraa ja rahoittaa heidän hankintojaan. Muun muassa Neymarin, Sadio Manén ja Karim Benzeman kaltaiset maailmantähdet siirtyivät Saudi-Arabiaan. Saudi-Arabia kykenee tarjoamaan tähtipelaajille yli sadan miljoonan euron nettovuosipalkkoja.

Georginio Wijnaldum siirtyi hiljattain PSG:stä Al-Ettifaqiin. Steven Gerrard toimii joukkueen päävalmentajana. Al-Ettifaq hankki aiemmin kesällä Jordan Hendersonin Liverpoolista.

Hollannin A-maajoukkueen päävalmentaja Ronald Koeman ei valinnut Wijnaldumia syyskuun EM-karsintaotteluihin. Koeman on pettynyt siihen, miten suuri määrä huippupelaajia on siirtynyt Saudi-Arabiaan.

– Wijnaldum soitti minulle, mutta en halua kertoa siitä sen enempää. PSG pyysi tiettyä summaa hänestä, eikä muut seurat halunneet maksaa sitä. Marcelo Brozović ja Cristiano Ronaldo pelaavat edelleen maajoukkueissaan. En sano etukäteen, että Saudi-Arabian pääsarja olisi sellainen sarja, mistä en kutsuisi pelaajia maajoukkueeseen. On outoa, että monet pelaajat siirtyvät sinne. Se on henkilökohtainen mielipiteeni. Ymmärrän taloudellisen puolen, mutta toivoisin pelaajien pelaavan Euroopan suurseuroissa.

Vanhan koulukunnan valmentajana tunnettu Koeman haluaisi pelaajiensa olevan kriittisempiä ja kovaäänisempiä keskenään. Koemanin mielestä nykyajan pelaajat ovat liian pehmeitä toistensa kanssa.

– Silloin, kun itse pelasin, olimme paljon kovempia toistemme kanssa. Jos joku ei merkannut vastustajaansa, hän sai kuulla suoraa huutoa siitä. Tekisin jotain, joka ei olisi sallittua. Tämä on jotain, mitä ikävöin joukkueessani. Uuden sukupolven pelaajat ovat hyvin pehmeitä toistensa kanssa. Jos haluat pärjätä ja voittaa, on ehdottoman tärkeää kehittyä sen suhteen, Koeman viittasi joukkueeseensa.