Saksan A-maajoukkue on parhaillaan ilman valmentajaa.

Saksan jalkapalloliitto antoi Hans-Dieter Flickille potkut A-maajoukkueen päävalmentajan paikalta maanantaina. Saksa hävisi viikonloppuna harjoitusottelussa Japanille 1-4, ja se riitti jalkapalloliitolle.

Saksalaismedian mukaan Julian Nagelsmann on liiton ykkösvaihtoehto Flickin korvaajaksi.

Nagelsmannin palkkaaminen A-maajoukkueen peräsimeen ei ole kuitenkaan yksinkertainen tehtävä. Nagelsmann sai potkut Bayern Münchenistä maaliskuussa, mutta luotsin sopimus Bayernin kanssa on edelleen voimassa, joten jalkapalloliiton pitäisi maksaa Bayernille korvaus saadakseen Nagelsmannin maajoukkueeseen.

Jalkapalloliitto ei ole kuitenkaan valmis maksamaan minkäänlaista korvausta Nagelsmannista, sillä sen on maksettava Flickille palkkaa vielä vuoden ajan.

Maajoukkueen väliaikaisvalmentaja Rudi Völlerin mukaan liiton pitäisi löytää nopeasti uusi valmentaja.

– On tärkeää, että löydämme Flickin korvaajan varsin nopeasti. Se on ykköstavoitteemme. EM-kisoihin on vielä yhdeksän kuukautta aikaa ja haluamme luoda euforiaa. Uuden valmentajan kanssa se on täysin mahdollista. Ajattelemme useaa nimeä. En voi nimetä heitä kaikkia, mutta Nagelsmann on ykköskorin valmentaja. On tärkeää esitellä uusi valmentaja seuraavan kolmen viikon aikana.

LUE MYÖS: Saksan maajoukkuekapteeni tuntee pettäneensä potkut saaneen valmentajan: ”Jos totta puhutaan…”