Huuhkajien EM-karsintaurakka jatkui torstaina. Kazakstan isännöi Huuhkajia Astanassa karsintojen viidennellä ottelukierroksella.

Huuhkajat nappasi elintärkeän 1-0 -vierasvoiton Oliver Antmanin maalilla ja jatkaa karsintalohkon kärkipaikalla. Viidestä ottelusta tuloksena on neljä voittoa ja yksi tappio. Huuhkajat ei ole päästänyt maaliakaan karsinnat avanneen Tanska-tappion jälkeen.

Markku Kanervan miehistö hallitsi pelitapahtumia avausjaksolla.

Huuhkajat piti pelin kontrollissaan, mutta ei kyennyt luomaan järin vaarallisia maalipaikkoja. Huuhkajat onnistui tosin pitämään myös Kazakstanin poissa laadukkailta maalipaikoilta. Huuhkajat sai pallon maaliin kymmenisen minuuttia ennen taukoa, mutta pallo näytti käyvän päätyviivan ulkopuolella Antmanin upean kuljetuksen aikana ja VAR hylkäsi osuman.

Toinen jakso oli astetta vaikeampi. Suomen pallokontrolli oli heikompaa ja Huuhkajat teki useita syöttövirheitä, jotka johtivat muutamaan Kazakstanin nopeaan vastahyökkäykseen. Huuhkajilla ei ollut kuitenkaan sen suurempaa hätää puolustussuuntaan ennen ottelun viimeistä kymmenminuuttista.

Antman iski ottelun ainoan maalin 78. minuutilla. Vain hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Benjamin Källman syötti pallon boksiin juosseelle Antmanille, joka viimeisteli pallon varmasti takakulmaan. 0-1. Kyseessä oli seitsemättä A-maaottelua pelanneelle Antmanille jo viides maali Huuhkajien paidassa.

Huuhkajat jatkaa karsintaurakkaansa sunnuntaina. Vastaan asettuu Tanska Helsingin Olympiastadionilla. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 19.00.

HUUHKAJIEN EM-KARSINTALOHKO
#JoukkueOVTHMP
1Slovenia SLO641113-613
2Tanska DNK641112-513
3Suomi FIN640211-412
4Kazakstan KAZ64029-512
5Pohjois-Irlanti NIR61054-83
6San Marino SMR60060-210