Huuhkajien läpimurtopelaaja Oliver Antman on palannut Tanskaan Nordsjaellandin riveihin vietettyään viime kauden lainalla Hollannissa. 22-vuotiaan laiturin vastuu on noussut tutussa ympäristössä ja säännöllistä peliaikaa on kertynyt viikottain.

Lähtökohdat eivät olleet helpot, sillä Antman kärsi kauden alla loukkaantumisesta, joka jätti valmistautumisen vähälle. Suomalainen ehti kuntoutua otollisesti kauden avausotteluun heinäkuussa Viborgia vastaan.

Antman on ensimmäisten kierrosten jälkeen aloittanut neljässä viimeisimmässä sarjaottelussa. Lisäksi peliaikaa kertyi Konferenssiliigan karsinnoissa.

Nordsjaelland selvitti tiensä Konferenssiliigan lohkovaiheeseen murskattuaan playoff-kierroksella serbialaisen Partizanin suvereenisti 6-0-yhteismaalein.

Nordsjaelland on myös Tanskan Superliigassa seitsemän ottelun jälkeen toisena vain kaksi pistettä FC Kööpenhaminan takana. Asemaansa tyytyväinen Antman uskoo joukkueensa pystyvän nyt taistelemaan vakavasti mestaruudesta.

– Seurassa on fiilis, että voisimme voittaa Liigan ja tunnemme olevamme sarjan paras joukkue, Antman kertoi itsevarmasti Huuhkajien mediatilaisuudessa Kalastajatorpalla.

– Olen saanut pikku huljaa enemmän roolia ja peliaikaa. Joukkueella menee todella hyvin.

Opettavainen jakso Hollannissa

Antman pääsi viime kauden keväällä hakemaan vauhtia uudesta maasta Hollannin Eredivisiessä FC Groningenin riveistä. Opettavainen puoli vuotta tarjosi suomalaiselle kokemusta suuremmasta roolista, jota Tanskassa ei ollut aiemmin samalla mitalla tarjolla.

Antman pääsi pelaamaan 11 Eredivisien ottelussa edustusryhmän mukana ja onnistui myös kahdesti maalinteossa. Sarjan pohjalla rämpineen Groningenin väreissä joutui kohtaamaan myös haasteellisempia aikoja.

Antmanin lainaseura putosi lopulta kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi.

– Sain siellä suuren roolin ja pelasin viikottain isoja minuutteja. Opin myös käsittelemään niitä huonoja hetkiä, Antman summasi.

Antman iski torstaina Kazakstania vastaan jo uransa viidennen maalin Suomen A-maajoukkueessa. Viime vuoden syyskuussa debytoinut nuorukainen on pelannut vasta seitsemän ottelua Huuhkajien paidassa.

Huippulupaus mainitsi saavansa itsestään parhaan irti suurten panosten otteluissa.

Päämäärätietoisella Antmanilla on jo seuraava askel mielessään, kun Tanska jää aikanaan taakse. Omiin unelmiinsa vahvasti uskovan taiturin tähtäin on Euroopan top 5 -sarjoissa.

– Haluan kokea ne isot liigat. En halua olla vain joukkueessa mukana, vaan yksi parhaista siellä. Se on seuraava tavoitteeni seurajoukkueessa.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!