Christian Eriksen kohtaa sunnuntaina Huuhkajat ensimmäistä kertaa kesän 2021 onnettomuuden jälkeen. Tanskan maajoukkueen tähtipelaaja sai EM-kisojen avausottelussa Suomea vastaan Kööpenhaminan Parkenilla sydänkohtauksen kesken ottelun ja joutui hengenvaaraan.

Kyseessä oli Suomen historian ensimmäinen arvokisaottelu. Tapaturma järkytti molempien maiden kannattajia. Huuhkajat voitti kamppailun 1-0-lukemin Joel Pohjanpalon maalilla, mutta tulos oli toissijainen asia kammottavan vaaratilanteen jälkeen.

Eriksen, 31, kuntoutui lopulta jatkamaan uraansa vain puoli vuotta myöhemmin. Kevätkausi 2022 kului Valioliigassa Brentfordissa, josta hän siirtyi jo seuraavana kesänä Manchester Unitedin paitaan.

Huuhkajien tähtihyökkääjä Pukki on onnellinen, että Eriksen pystyy pelaamaan edelleen Valioliigan huipulla. Suomalainen pääsi kohtaamaan Tanskan keskikenttäpelaajan edustaessaan Norwichia Englannissa.

–On hienoa nähdä hänet takaisin täällä. Se oli luultavasti vaikea päivä jokaiselle meistä, jotka olivat siellä, Pukki kommentoi lehdistötilaisuudessa Helsingin Olympiastadionilla.

– Sain mahdollisuuden kohdata hänet Englannissa pelatessani. Juttelimme pelin jälkeen ja hän kertoi tuntevansa olonsa paremmaksi kuin ennen sitä tapahtumaa.

Eriksen ei itse pitänyt Huuhkajien kohtaamista muita otteluita erityisempänä tapahtumana. Tähtipelaaja oli paikalla Tanskan joukkueen mediatilaisuudessa yhdessä päävalmentaja Kasper Hjulmandin ja maalivahti Kasper Schmeichelin kanssa.

– Se on yleisölle tärkeämpi kuin minulle. Itselläni on ollut paljon otteluita sen jälkeen. Huominen peli on jälleen yksi erityinen muiden joukossa.

Suomi ja Tanska kohtaavat sunnuntai-iltana Olympiastadionilla klo 19:00. Huuhkajat hävisi maaliskuun vierasottelun Parkenilla 1-3-lukemin.

Suomi johtaa karsintalohkoa viiden kierroksen jälkeen kahden pisteen erolla Tanskaan ja Sloveniaan.

LUE MYÖS!