Euroopan jalkapalloliitto UEFA tutkii ranskalaisen jättiseuran Paris Saint-Germainin viimeaikaista aktiivisuutta siirtomarkkinoilla, uutisoi L’Équipe. PSG myi kesän siirtoikkunassa Qatarin liigaan kolme pelaajaa: Marco Verrattin, Abdou Diallon ja Julian Draxlerin. Poikkeuksellisen monen pelaajan lähtö Qatariin ei liene sattumaa, sillä maan hallinto omistaa PSG:n.

Jos UEFAssa onnistutaan todistamaan, että PSG on vääristellyt taloudellisia lukujaan, se ei hyväksy kolmen pelaajan siirtokorvauksia. PSG sai Verrattista, Diallosta ja Draxlerista yhteensä 90 miljoonaa euroa. Etenkin Draxlerista maksettu 20 miljoonan euron kauppahinta on paljon siihen nähden, että hänen todellinen markkina-arvonsa liikkuu viiden miljoonan euron tietämillä.

Daily Mirrorin toimittajan Colin Millarin kyse on pelaajista, joille PSG:llä ei ollut enää edes käyttöä. Tällaisen tilanteen olisi pitänyt laskea myyntihintaa.

Osa lajiyhteisöstä on ajatellut, että PSG:n toiminta on jo pitkään ollut kiinni UEFAn sinisilmäisyydestä. Liitolta on odotettu alleviivausta vahvalla tussilla tai jopa nyrkin iskua pöytään, jotta valtioiden mellestys siirtomarkkinoilla saataisiin loppumaan.