Papu Gómez on antanut ensimmäisen lausuntonsa dopingrangaistuksestaan. Argentiinan maajoukkuepelaaja tuomittiin perjantaina kahden vuoden kilpailukieltoon dopingrikkomuksesta.

Gómezin kehosta löytynyt kielletty aine oli terbutaliini. Näyte otettiin marraskuussa 2022, kun Monzan hyökkääjä pelasi vielä Sevillassa.

Gómez liittyi Monzan riveihin vasta kuukausi sitten vapaana agenttina. Argentiinalaisen mukaan kielletty aine päätyi häneen poikansa yskänlääkkeestä.

– Olen aina kunnioittanut sääntöjä, mutta olen myös seisonut puhtaan urheilun vahvana puolustajana tuomiten dopingin sen jokaisessa muodossa. En ole ikinä nojautunut kiellettyyn aineeseen, Gómez kommentoi.

– Tämä oletettu rikkomus johtuu terbutaliinista, jota löytyi kehostani. Se päätyi minulle vahingossa lusikallisesta yskänlääkettä, jota annoin pojalleni. On myös muistettava, että terbutaliini on hyväksytty ammattiurheilussa, eikä se paranna suoritustasoa jalkapallossa.

– Olen pyytänyt asianajajiani tarkastelemaan kurinpitotapaukseni, jota ei käsitelty oikeudenmukaisesti.

Gómez, 35, oli viime kaudella mukana Argentiinan MM-kultaa Qatarissa juhlineessa ryhmässä. Hyökkääjä ehti pelata Monzassa vain kahdessa Serie A -ottelussa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨 Papu Gómez statement after 2 year ban due to doping.

1) I confirm that I received word from the Spanish anti-doping commission that my licence is suspended for a period of two years.

2) I always not just rigorously respected all the rules, but also stood up as a strong…

LUE MYÖS!