Veikkausliigakartalle kaudeksi 2024 merkitään uutena tulokkaana Tammisaari.

EIF varmisti Miesten Ykkösen voiton, jonka seurauksena se nousee Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Todella vahvan kauden pelanneet vihreäpaidat varmistivat loppusijoituksensa vierasvoitolla TPS:stä, sateisena maanantai-iltana Veritas Stadionilla. Kotijoukkue, jonka senkin riveissä tiedetään sarjanousukahinoista yhtä jos toista, antautui tammisaarelaisille ensi kertaa kuudennella peliminuutilla, Abdoulaye Kanten onnistuttua maalinteossa. Kuten oheiselta videolta näkyy, kelpaa tätä vetoa juhlahumun keskellä loopata muutamaankin kertaan.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Terve mikä maali ABDOULAYE KANTE! 🎯🚀

@EIFfotboll on tällä tuloksella kiinni nousussa Veikkausliigaan!

#Ykkönen

Vieraitten osuma syntyi joukkueen ensimmäisestä maalintekoyrityksestä pelissä – mutta vastaavassa onnistuivat myös isännät. Naapuriseura FC Interistä Ilves-visiitin kautta raitapaitoihin päätynyt laituri Linus Rönnberg toi Tepsin tasoihin 20 minuuttia vierasosuman jälkeen. Palloseura sai tasoituksesta lisävirtaa, eikä ottelun voittajakandidaatti ollut loppujaksosta lainkaan itsestäänselvä.

EIF kaivoi toisella jaksolla vapauttavaa maalia pitkään ja hartaasti, ja sai sen lopulta jällen Kanten toimesta. Ranskalainen painoi illan toisensa 78. peliminuutilla. Tällä kertaa ei nähty aivan avauspommin kaltaista unelmamaalia, mutta sen syntyminen itäpäätyyn sijoittuneiden vieraskannattajien edessä todella näkyi maistuvan.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
Kante osuu jälleen! EIF johtaa! Mestaruus ja nousu on vartin päässä.

#Ykkönen

Isännille tuntui riittävän, ja lukemat muuttuivat muotoon 1-3 jo neljää minuuttia myöhemmin, nyt osujana Stanislav Efimov. Kante vahvasti mukana myös tässä tilanteessa.

– Nyt ei ole enää mitään epäselvää Kupittaalla, totesi ottelulähetyksen selostaja, ja oli oikeassa.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
USKOTTEKO KOTONA? Ekenäs IF tekee kolmannen maalin ja on nyt erittäin lähellä mestaruutta ja nousua!

#Ykkönen

Lisäminuuttien aikana kentältä vaihdettiin ulos muiden muassa noususankareitten maalintekijäkaksikko, sekä uransa viimeisen kotiottelun pelannut Kasper Hämäläinen.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
𝐕𝐞𝐢𝐤𝐤𝐚𝐮𝐬𝐥𝐢𝐢𝐠𝐚, här kommer 𝐄𝐈𝐅!

Ekenäs IF varmistaa Ykkösen mestaruuden ja nousee
90 vuoden tauon jälkeen Suomen korkeimmalle sarjatasolle!

#Ykkönen #Veikkausliiga #EIF

TPS:lle tappio merkitsi sen jäämistä edelleen tasapisteisiin SJK Akatemian kanssa. Joukkueista korkeammalle lopulta sijoittuva jatkaa seuraavaan vaiheeseen kohti veikkausliiganousua, heikomman pelatessa ensi kaudella varmuudella uutta Ykkösliigaa.