Englannin miesten päävalmentajan Gareth Southgaten mielestä on logiikan vastaista, että osa maajoukkueen omista kannattajista buuasi kapteeni Jordan Hendersonille.

Hendersonille, 33, buuattiin perjantaina, kun hän tuli vaihtoon ystävyysottelussa Australiaa vastaan. Lontoon Wembleylla pelattu ottelu päättyi Englannin 1-0-voittoon.

Buuaukset juontavat juurensa siihen, että Henderson siirtyi kesällä Liverpoolista saudiarabialaiseen Al-Ettifaqiin.

Siirto on herättänyt keskustelua useastakin syystä. Henderson tunnettiin Liverpoolia edustaessaan seksuaalivähemmistöjen isona tukijana, mutta sitten hän siirtyi maahan, jossa homoseksuaalisuus on lailla kielletty.

Osa on myös kyseenalaistanut, riittävätkö Hendersonin näytöt heikkotasoiseksi luonnehditussa Saudi-Arabian liigassa siihen, että hän ansaitsee maajoukkuekutsun. Saudi-Arabia on houkutellut useita nimekkäitä pelaajia pääsarjaansa todella rahakkailla sopimuksilla, mutta Euroopan huippuliigat ovat vielä täysin omalla tasollaan.

– Hän on roolimalli joukkueessa. En ymmärrä sitä (buuaamista), sanoi Southgate BBC:n mukaan.

– Tiedän, mikä sen aiheutti, mutta ei ole loogista buuata pelaajalle, joka pelaa ja laittaa sydämensä ja sielunsa peliin Englannin puolesta. Miksi buuata hänelle?

Southgate ei halunnut ”tarkentaa” syitä, miksi kannattajat buuasivat Hendersonille.

– Miten se (buuaaminen) auttaa häntä tai joukkuetta? Hän on pelannut 79 ottelua Englannin maajoukkueessa. Hänen panoksensa on poikkeuksellinen.