FC Haka on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen pohjoisirlantilaisen Andrew ”Andy” Smithin.

Smith, 43, on aiemmin urallaan valmentanut Slovakiassa, Englannissa, Bulgariassa ja Portugalissa.

Hänen edellinen ja ensimmäinen päävalmentajapestinsä oli viime vuonna slovakialaisessa FK Dubnicassa, jonka hän johdatti yhdeksään otteluun.

Smithin apuvalmentajana aloittaa 35-vuotias Sander Guerreiro, jolla on Portugalin ja Hollannin kansalaisuus. Guerreiro työskenteli Smithin kanssa yhdessä myös Slovakiassa.

Kumpikin uusi valmentaja allekirjoittanut Hakan kanssa kahden vuoden sopimukset, jotka sisältävät option kolmannesta vuodesta.

– Yksi seuran tavoitteista on valmennuksen kehittäminen ja joukkueen pelillisten valmiuksien edelleen parantaminen. Tämän vuoksi Andyn ja Sanderin saaminen meille oli tärkeä askel. Heillä on selkeä visio siitä, miten he haluavat joukkueen pelaavan. Heidän perusajatuksensa on ”own the ball”. Sen yhdistäminen erittäin aktiiviseen pelaamiseen korkean prässin kanssa, on tapa, mihin haluamme pelillistä ilmettämme suunnata, kommentoi Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen seuran tiedotteessa.

Ennen valmentajan uraansa Smith pelasi jalkapalloa ammatikseen 15 vuoden ajan muun muassa Sheffield Unitedissa ja Bristol Cityssä sekä viimeisimpänä vuosinaan FC Hakalle hyvinkin tutussa Crusaders FC:ssa.

– Tämä on minulle, kuten kenelle tahansa valmentajalle, mahdollisuus kehittää pelaajia ja itseäni niin valmentajana kuin ihmisenä, kertoi Smith.

– Olen päässyt valmentamaan eri maissa. Se on ollut mahtavaa, olen oppinut paljon ja haluan kehittyä edelleen.

FC Haka tuli tällä kaudella Veikkausliigassa yhdeksänneksi. Valkeakosken ylpeys päätyi valmentajamarkkinoille, kun Teemu Tainio jätti tehtävänsä viiden kauden jälkeen.

FC Haka Valkeakoski

@FCHakaOfficial
𝐔𝐔𝐃𝐄𝐓 𝐕𝐀𝐋𝐌𝐄𝐍𝐓𝐀𝐉𝐀𝐓!
FC Hakan uusi päävalmentaja on 43-vuotias britannialainen Andy Smith. Smithin apuvalmentajana aloittaa 35-vuotias Sander Guerreiro, jolla on Portugalin ja Hollannin kansalaisuus.

Lue lisää👉fchaka.fi/uutiset/fc-hak…

#FCHaka
@Veikkausliiga

Linkki twiittiin.