HIFK Fotboll Ab kertoo olevansa ”hyvin vakavassa taloudellisessa tilanteessa”.

Taustayhtiö myöntää suoraan, että HIFK:n edustusjoukkueella ei ole edellytyksiä jatkaa toimintaansa ilman lisärahoitusta, ja aika on käymässä vähiin.

– Heinäkuussa käynnistynyttä HIFK Fotboll Ab:n osakeantia päätettiin syyskuussa jatkaa lokakuun 2023 loppuun saakka, koska 300 000 euron minimitavoitteeseen ei ylletty. Nyt lokakuun lähestyessä loppuaan tavoite on yhä saavuttamatta, kertoo HIFK avoimessa kirjeessään.

– Syyskuussa osakeanti ylitti 210 000 euron rajan. Sen jälkeen uusien sijoitusten määrä on ollut vähissä. HIFK:n rahantarve on myös annin minimitavoitteeksi asetettua 300 000 euroa suurempi.

– Hallitus on päättänyt jatkaa osakeantia vielä marraskuun 16. päivään saakka 2023. Mikäli rahoitusta ei siihen mennessä ole kerätty riittävästi, ei seuran toiminnan jatkuminen ole mahdollista.

HIFK Fotboll Ab:n mukaan seuran toimintaa rasittavat ”ennen kaikkea vuosien varrella kertyneet vanhat velat”.

– Ykkösen toimintaympäristössä tulorahoituksella ei ole mahdollista suorittaa niin kannattavaa yritystoimintaa, että velkavuoresta olisi mahdollista päästä eroon korkojen kasvaessa.

HIFK:n taloutta rasittaa myös kansainvälisen jalkapalloliiton (FIFA) päätös 96 000 dollarin (noin 90 000 euroa) korvauksista valmentaja Fabrizio Piccaretalle.

Seura oli pestaamassa italialaisvalmentajaa keväällä 2022, mutta päätyikin lopulta Mixu Paatelaiseen. Piccareta katsoi seuran rikkoneen lupauksensa ja valitti tapauksesta FIFA:lle, joka ratkaisi kiistan valmentajan hyväksi.

HIFK jätti valituksen päätöksestä urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle (CAS), mutta valitus raukesi, koska seuralla ei ollut varaa maksaa CAS:n käsittelymaksuja.

– HIFK Fotboll Ab:n hallitus on yhä sitä mieltä, ettei Fifan päätös Piccareta-tapauksesta ole perusteltu, koska yhtiöllä ja Piccaretalla ei ole sopimusta, mutta taloudellisia mahdollisuuksia valitusprosessin jatkamiseen ei yhtiöllä valitettavasti ole, sanoo seura tiedotteessaan.

– Yhtiön hallitus neuvottelee yhä aktiivisesti suurempien ulkomaisten ja kotimaisten sijoittajien kanssa, mutta aikaa alkaa olla vähän.

– Mikäli uutta rahoitusta ei saada marraskuun aikana, ei seuran edustusjoukkueella ole enää edellytyksiä jatkaa toimintaansa. HIFK esittääkin avunpyynnön kaikille, jotka haluavat jalkapallon edustusjoukkueen jatkavan. Seura on yhä mahdollista pelastaa.

Tällä kaudella HIFK:n edustusjoukkue tuli miesten Ykkösessä kuudenneksi.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
🔴 Avoin kirje: HIFK:n edustusjoukkueen toiminnan jatkuminen vaakalaudalla

📃: hifkfotboll.fi/2023/10/hifkn-…

Linkki twiittiin.