Andrea Pirlo valmensi viime kaudella Turkin pääsarjaseura Fatih Karagümrükia.

Seura sijoittui sarjassa lopulta seitsemänneksi. Pirlo poistui Turkista muutama kierros ennen kauden päättymistä, kun Fatih Karagümrük oli menettänyt mahdollisuutensa parempiin sijoituksiin.

Fatih Karagümrükin viime kautta pidettiin yleisesti melkoisena pettymyksenä, eikä seura kyennyt missään vaiheessa taistelemaan europaikoista. Pirlon lähtiessä joukkue oli päästänyt kolmanneksi eniten maaleja Turkin pääsarjassa.

Pirlon alaisuudessa Fatih Karagümrükissa pelannut Colin Kazim-Richards paljasti valmentajan antaneen italialaisille pelaajille luvan tupakoida. Joukkueessa pelasi viime kaudella viisi italialaispelaajaa. Kazim-Richardsin mukaan pelaajat tupakoivat jopa puoliajalla pukukopissa.

– Meillä oli useita italialaisia, jotka tupakoivat. Viime kaudella Pirlo antoi heidän tupakoida. Jotkut pelaajat polttivat jatkuvasti. He kykenivät tekemään sen helposti jopa ennen ottelua. Puoliajalla Pirlo puhui joukkueelle ja he tupakoivat, Kazim-Richards totesi Filthy Fellas -podcastissa.

Pirlo siirtyi kesällä Serie B -seura Sampdorian peräsimeen. Suurseuran alkukausi on ollut katastrofi. Yhdeksästä ottelusta tuloksena on neljä pistettä ja sarjan toiseksi viimeinen sija. Viimeisenä oleva Lecco on pelannut kolme ottelua Sampdoriaa vähemmän. Pirlo on akuutin potku-uhan alla.