Kansainvälinen jalkapalloliitto (FIFA) on langettanut Luis Rubialesille kolmen vuoden toimitsijakiellon kaikkeen jalkapalloon liittyvään toimintaan.

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajana toiminut Rubiales, 46, kohahdutti käytöksellään elokuussa pelatussa naisten MM-finaalissa.

Hän suuteli Espanjan hyökkääjää Jenni Hermosoa huulille La Rojan voitettua Englannin loppuottelussa 1-0. Lisäksi liittopomo kouraisi jalkoväliään loppuvihellyksen jälkeen stadionin VIP-alueella, jossa peliä olivat seuraamassa myös Espanjan kuningatar Letizia ja hänen 16-vuotias tyttärensä.

Rubiales pyysi anteeksi jalkoväliinsä tarttumista, mutta väitti, että suudelma oli yhteisymmärrykseen perustuva, ja sanoi, että se oli ”samanlainen jonka antaisin tyttärelleni”.

Hermoso on kiistänyt suostuneensa suudelmaan ja sanoi, että hän ”ei siedä sitä, että sanaani epäillään”.

Rubiales kieltäytyi alun perin eroamasta tapauksen jälkeen, mutta FIFA määräsi hänet väliaikaiseen toimitsijakieltoon., ja viime kuussa liittopomo kertoi jättävänsä tehtävänsä.

– FIFA toistaa ehdottoman sitoutumisensa kunnioittaa ja suojella kaikkien ihmisten koskemattomuutta ja varmistaa, että ihmisarvoisen käyttäytymisen perussääntöjä noudatetaan, kommentoi FIFA lausunnossaan.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Luis Rubiales has been banned from "all football-related activities" for three years by FIFA after kissing Spain forward Jenni Hermoso at the World Cup final.

Linkki twiittiin.