Joillekin tänään saattaa olla lokakuun ensimmäinen maanantai-ilta, ei sen kummempaa. Muutamallakin kotimaisella jalkapallokentällä kyse on kuitenkin valtavasti suuremmista asioista.

Ekenäs IF pelaa Turussa, TPS:n vieraana. Kotijoukkue taistelee pitääkseen paikkansa siinä joukossa, jolla on mahdollisuus haastaa paikasta Veikkausliigaan karsintojen kautta. Vieraat puolestaan voivat jo kirjaimellisesti varmistaa Miesten Ykkösen sarjavoiton, ja sen myötä suoran nousun maan korkeimmalle tasolle. Edellisestä visiitistä on kulunut jo tovi.

Erkka Tammi

@TohtoriTammi
Eilen tuli kuluneeksi 90 vuotta @EIFfotboll edellisestä #Veikkausliiga- (ok, silloin nimellä Mestaruussarja) ottelusta. Tänään mahdollisesti varmistuu, että pääsevät ensi kaudella metsästämään ensimmäistä voittoaan pääsarjatasolla.

Samaan aikaan, kun vihreäpaidoissa odotetaan suurta juhlaa, valmistaudutaan niin Turussa kuin Helsingissä myös toisenlaisiin tunteisiin. Maajoukkueestakin hyvin tutut Kasper Hämäläinen (TPS) ja Paulus Arajuuri (HIFK) pelaavat uriensa viimeiset ottelut nykyisten kotiyleisöjensä edessä.

Ykkösliiga

@ykkosliiga
EIF:llä on tänään mahdollisuus varmistaa Ykkösen mestaruus ja nousu #Veikkausliiga'an! 🙌

Ykkösen ilta tarjoaa varmuudella suuria tunteita, sillä Turussa pelataan Kasper Hämäläisen ja Helsingissä Paulus Arajuuren jäähyväismatsi. Hienoja miehiä. 🥰

#Ykkönen 📷: Patric Westerlund

Ykkösen kaksi maanantaiottelua alkavat kello 18.30, ja niitä voi seurata Ruutu-palvelun kautta.