Ajaxin kausi on ollut toistaiseksi täysi pannukakku. 

Ajax on parhaillaan Eredivisiessä 17. sijalla, eli suoran putoajan paikalla. Seitsemästä ottelusta tuloksena on vaivaiset viisi pistettä. Viime viikonloppuna Ajax hävisi jumbokamppailussa Utrechtille 3-4, ja putosi tappion myötä putoamisviivan alapuolelle.

Ajax antoi maanantaina potkut päävalmentajalleen Maurice Steijnille.

Steijnin potkut eivät tulleet sen suurempana yllätyksenä, sillä Ajax pelaa mittavan seurahistoriansa surkeinta alkukautta ja on jo menettänyt mestaruushaaveensa, vaikka kausi on vasta alkutekijöissään.

Ajaxin oma kasvatti ja entinen pelaaja Rafael van der Vaart kritisoi rajusti Ajaxia Studio Voetbalin haastattelussa. Haastattelu tehtiin ennen Steijnin potkuja.

– Tämä ei ole toisesta todellisuudesta, vaan nykyinen tilanne on tapahtunut ihan oikeassa elämässä. Ajaxin on pelattava kuin Excelsiorin. Et ole enää se vanha Ajax. Sinun on hyväksyttävä se, ettet ole enää parempi joukkue kuin vastustaja. Hyvätkin pelaajat ovat pudonneet muiden tasolle. Tämä kuulostaa tylsältä, mutta Ajaxia on ajateltava todellisena putoajakandidaattina. Se on todella surullista, mutta totta.

Van der Vaart ei säästellyt sanojaan puhuessaan Ajaxin kuluvan kauden joukkueesta.

– Ajaxilla on kasassa paska joukkue paskoilla pelaajilla. Ja valmentajan on tyydyttävä siihen. Onko tilanne joskus ollut niin huono, että seurajohto hankkii yhden ikkunan aikana 12 pelaajaa? Seura käytti kesällä 115 miljoonaa euroa ja sen myötä Ajaxin pitäisi voittaa Hollannin mestaruus silmät kiinni. Minä jatkaisin Steijnin kanssa, mutta kentällä on pelaajia, jotka eivät voi jatkaa tässä seurassa.