Ajax pelaa mittavan seurahistoriansa surkeinta alkukautta. 

Se on parhaillaan karsijan paikalla Eredivisiessä napattuaan kuudesta sarjaottelusta vaivaiset viisi pistettä. Kaksi ottelua enemmän pelannut sarjakärki PSV on karannut peräti 19 pisteen päähän Ajaxista. 

Jo tässä vaiheessa kautta on helppo ennustaa, ettei Ajaxia nähdä ensi kaudella europeleissä, sillä Eurooppa-liigan karsintapaikkaan oikeuttava neljäskin sija on karannut jo 15 pisteen päähän.

Pelaajaurallaan yhdeksän vuoden ajan kasvattajaseuransa Ajaxin edustusjoukkueessa pelannut Ronald de Boer otti kantaa joukkueen tilanteeseen Voetbal Internationalin haastattelussa.

Pelaajauransa jälkeen Ajaxin akatemiavalmentajana työskennellyt de Boer ei säästellyt sanojaan kritisoidessaan rakasta seuraansa.

– Muutaman viikon päästä edessä on tärkeä ottelu Utrechtia vastaan putoamistaistossa. En ole koskaan kokenut mitään samanlaista. Näin 1-2 -tappioon päättyneen ottelun AZ Alkmaaria vastaan. Ottelu oli järkyttävä.

De Boer ei ole suinkaan vakuuttunut Ajaxin hankinnoista kesän siirtoikkunassa.

– Minulla ei ole mitään uusia hankintoja vastaan. He ovat varmasti onnellisia pelatessaan Ajaxissa, mutta se ei ole mahdollista, että hankit kakkosluokan pelaajia ja odotat heidän pelaavan loistavalla tasolla. Kaikki odottivat Ajaxin taistelevan Bayern Münchenin ja PSG:n kaltaisten seurojen kanssa seuraavan 20 vuoden ajan, mutta kaikki se on mennyt roskiin. Se sattuu. 

– Tämä voi kuulostaa rajulta, mutta et voi tehdä paskasta suklaata. Olen todella huolissani. En tiedä, mihin tämä johtaa.