Marcelino erosi Marseillen päävalmentajan paikalta syyskuun puolivälissä. 

Marcelino oli ehtinyt valmentaa seuraa vain muutaman kuukauden ajan. Joukkueen tulokset olivat varsin hyviä ja Marseille oli vain muutaman pisteen päässä Ranskan pääsarjan kärkipaikasta, kun Marcelino erosi tehtävästään. Erolla ei ollut mitään tekemistä urheilullisten tulosten kanssa.

Marseillen ultrakannattajilla on merkittävästi valtaa seuran sisällä. 

Ultrakannattajat vaativat Marseillen puheenjohtajaa Pablo Longoriaa eroamaan. Ultrakannattajat uhkasivat tappaa Longorian, jos puheenjohtaja ei jättäisi seuraa. Tappouhkauksista luonnollisesti järkyttynyt Longoria esitti eroanomuksensa seuran omistajataholle, mutta sai negatiivisen vastauksen. Longoria ilmoitti sittemmin jatkavansa seuran puheenjohtajana.

Ultrakannattajien uhkaava käytös johti lopulta Marcelinon eroon. L’Équipe haastatteli kokenutta espanjalaisvalmentajaa, joka kertoi rehellisen mielipiteensä Marseillesta.

– Olemme todella suuttuneita, pettyneitä ja surullisia. Panostimme kaiken mahdollisen innostuksemme kehittääksemme tätä hyvin houkuttelevaa projektia suuressa seurassa. Joka tapauksessa ajattelimme Marseillen olevan suuri seura jokaisella osa-alueella, mutta nämä säälittävät tapahtumat osoittavat, ettei kyse ollut niin suuresta seurasta kuin toivoimme. Jotkut radikaalit kannattajat, jotka haluavat jatkuvasti vaikuttaa seuran päätöksiin estävät Marseillea olemasta suuri seura.

– Olen ollut 20 vuoden ajan valmentaja ja melkein 20 vuotta ammattilaispelaaja, enkä ole koskaan nähnyt mitään samanlaista elämäni aikana. Enkä usko näkeväni tällaista tulevaisuudessakaan tai ainakin toivon niin. Tapa, jolla asiat tehdään Marseillessa on hyvin kaukana siitä tavasta, miten asiat hoidetaan sivistyneessä maassa vuonna 2023. Jalkapallo on intohimoa. Olen siitä samaa mieltä, mutta kaikella on rajansa.

Marcelinon mukaan pitkäjänteinen työskentely Marseillen kaltaisessa seurassa ja työympäristössä on mahdotonta.

– Lyhyt kokemukseni Marseillessa saa minut ajattelemaan, että kyseessä on seura, jossa projektin rakentaminen on täysin mahdotonta. Näin suuri seura ei voi olla muutaman yksilön manipuloitavissa. Tosissaan otettavia suurseuroja johdetaan ylhäältä alas ja jokainen ongelma ratkaistaan. Kannattajat ovat kannattajia ja he tuovat esiin intohimoa. Kannattajat ovat tarpeellisia. Kotiottelut Velòdromella ovat uskomattomia. Sitä ei voi verrata mihinkään aiemmin kokemaani.

– Kannattajat kannattavat, seurajohto tekee työnsä ja kauden jälkeen tehdään yhteenveto. Sitä ei tehdä kahden kuukauden jälkeen. Seurojen on kehityttävä, eikä mennä taaksepäin. Marseille, kuten viime vuosien tulokset osoittavat, on seura, joka kehittymisen sijaan menee taaksepäin.