Englantilaisesta Emma Hayesista tulee ensi vuonna kautta aikain parhaiten palkattu naisten valmentaja jalkapallossa, kun hän siirtyy Yhdysvaltain maajoukkueen peräsimeen.

Hayes, 47, valmentaa kauden loppuun Chelseassa ja siirtyy sitten jenkkien komentoon johdattaakseen uuden ryhmänsä ensi vuoden olympialaisiin.

Chelseaa Hayes on luotsannut vuodesta 2012 lähtien ja johdattanut joukkueen muun muassa kuuteen pääsarjamestaruuteen.

– On valtava kunnia saada valmentaa maailman jalkapallohistorian uskomattominta joukkuetta. Tunteet ja yhteys, joita minulla on tätä joukkuetta ja tätä maata kohtaan, ovat syviä. Olen haaveillut USA:n valmentamisesta jo pitkään, joten tämän tilaisuuden saaminen on unelmieni täyttymys, kommentoi Hayes.

Yhdysvallat on historian menestynein maa naisten jalkapallossa. Se on voittanut neljä maailmanmestaruutta sekä olympiakultaa, eikä se ole ikinä ollut FIFA-rankingissa kolmatta sijaa alempana.

Athleticin mukaan Hayes tulee tienaamaan saman verran kuin Yhdysvaltain miesten päävalmentaja Gregg Berhalter, jolle maksettiin viime vuonna 1,6 miljoonaa dollaria (noin 1,5 miljoonaa euroa). Berhalterin palkkion uskotaan nousseen tuosta.

U.S. Women's National Soccer Team

@USWNT
She’s headed Stateside 🇺🇸

U.S. Soccer has appointed Emma Hayes as the 10th full-time head coach in #USWNT history » ussoc.cr/Hayes24

Welcome, Emma!

Linkki twiittiin.