Matteo Tognozzi työskenteli vuosien ajan Juventuksen pelaajatarkkailijana.

Tognozzi jätti hiljattain Juventuksen siirryttyään La Liga -seura Granadan urheilutoimenjohtajaksi.

Torinolaislehti Tuttosport haastatteli Tognozzia, joka kertoi muun muassa Erling Haalandin olleen aikoinaan hyvin lähellä siirtoa Juventukseen. Seura suunnitteli silloin hankkivansa Haalandin B-joukkueeseensa.

– Hän oli todella lähellä siirtyä Juventukseen. Marraskuussa 2017 siirto oli käytännössä valmis, mutta hän olisi silloin pelannut Primavera-joukkueessamme ja seurajohto päätti silloin, että kyseessä olisi ollut liian kallis hankinta B-joukkueeseen. Haaland ei ollut tuolloin avauskokoonpanon pelaaja Moldessa, mutta muutama viikko sen jälkeen hän nousi avaukseen ja alkoi tekemään maaleja.

Tognozzi tarkkaili pitkään Dušan Vlahovićia, joka lopulta siirtyi Fiorentinasta Juventukseen tammikuussa 2022. Juventus maksoi Vlahovićista peräti 83 miljoonaa euroa.

– Olen kaikista ylpein Vlahovićin hankinnasta. Tein pitkään töitä rakentaakseni suhteen Vlahovićin ja hänen agenttiensa kanssa. Tein monta reissua heidän luokseen ja sen avulla olimme valmiita hankkimaan Vlahovićin, kun saimme yhtäkkiä mahdollisuuden kesken kauden.