Veikkausliigan FC Hongan pelaajilla ei näkynyt lokakuun päätteeksi palkkarahoja tileillään, kertoo Helsingin Sanomat.

Vielä tiistaina iltapäivällä ei ollut selvyyttä siihen, milloin palkat maksetaan.

– Esport Honka oy:llä ei ole tällä hetkellä rahaa kassassa, kommentoi Esport-yhtiöiden kehitys- ja viestintäjohtaja Kurt Möller Sanomalle.

Möllerin mukaan budjetti on ”ylittynyt pahasti” useasta syystä. Tilanteeseen ovat vaikuttaneet muun muassa kesän europelireissu Kazakstaniin ja koronaviruspandemia. Myös kumppanihankinnassa on ”laahattu jäljessä monestakin syystä, kuten stadionhankkeen viivästymisestä”.

Hongan palkanmaksutilanne voi muodostua isoksi ongelmaksi liigalisenssin hakuprosessissa. Veikkausliiga-seuralla ei saisi olla liigalisenssiä hakiessaan erääntyneitä, selviä ja riidattomia velkoja 31. lokakuuta 2023.

– 10. marraskuuta pitää toimittaa kaikki, ja sitten katsomme, mitä meille on toimitettu vai onko toimitettu mitään. Tilanteen arvioiminen alkaa 10. marraskuuta. Liigalisenssikomitea kokoontuu 14. marraskuuta, kommentoi Palloliiton seuralisenssipäällikkö Mikko Aitkoski.

FC Honka pelaa tänään, keskiviikkona, Veikkausliigan eurolopputurnauksen kaksiosaisen finaalin avausosan Vaasan Palloseuraa vastaan. Ottelu alkaa Espoossa kello 18.00 ja seuraava osa pelataan sunnuntaina Vaasassa. Otteluparin voittaja pääsee Konferenssiliigan ensimmäiselle karsintakierrokselle.

Linkki twiittiin.