Huuhkajat saa viimeisiin EM-karsintaotteluihinsa mukaan kaksi tuttua luottopelaajaansa. Sekä keskikenttäpelaaja Fredrik Jensen että laituritähti Robin Lod palaavat A-maajoukkueen mukaan marraskuussa.

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝑯𝒂𝒓𝒅 𝒘𝒐𝒓𝒌 𝒑𝒂𝒚𝒔 𝒐𝒇𝒇! 💙 | "Rölli" Lod ja "Pikku" Jensen tekevät paluun Huuhkajiin ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun maajoukkueikkunan!

𝐓𝐄𝐑𝐕𝐄𝐓𝐔𝐋𝐎𝐀 𝐓𝐀𝐊𝐀𝐈𝐒𝐈𝐍! 🫶

#Huuhkajat #FINNIR #SMRFIN #EURO2024 #MeOlemmeSuomi

Maaliskuussa viimeksi Huuhkajissa nähty Jensen, 24, on saanut suuremman roolin takaisin Augsburgissa Saksan Bundesliigassa. Uusi päävalmentaja Jess Thorup nosti suomalaisen avauskokoonpanoon ja peliaikaa on kertynyt viimeisessä kolmessa ottelussa keskimäärin 70 minuutti.

Jensen keräsi lokakuun 22. päivän 5-2-voitossa Heidenheimista hatullisen maalisyöttöjä.

– Hän on kärsinyt loukkaantumisista ja pienestä peliajasta. Uusi valmentaja on antanut luottoa ja kaverin itseluottamus on taas oikealla tasolla. Hän on harvoja meistä, jotka pelaavat top 5 -sarjoissa, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Jensenin paluuta SuomiFutis-sivustolle tiistain mediatilaisuudessa.

Minnesota Unitedia edustava Lod, 30, on puolestaan pelannut viimeksi toukokuussa MLS:n sarjaottelussa Houston Dynamoa vastaan. Laiturilta on jäänyt välistä suurin osa Huuhkajien EM-karsintataipaleesta.

Lod esiintyi viimeksi Suomen mukana maaliskuun lopun EM-karsintojen Pohjois-Irlanti -vierailulla. Kokenut luottomies pelasi tuolloin täydet minuutit.

Lod ja Minnesotan seuratoveri Teemu Pukki vierailivat lokakuun lopussa HJK:n harjoituksissa.

– Lod on ollut tärkeä pelaaja aikaisemmissa peleissä ja hänen mukaantulonsa on tärkeää koko joukkueelle. Hän vaikuttaa olevan jo hyvässä tikissä. Onko hän 90 minuutin kunnossa? Vaikea sanoa, Kanerva arvioi Lodin tilannetta.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Katsokaas ketkä tulivat täksi viikoksi mukaan treeneihin 🤩

Ilmeisesti ihan lupaavia poikia, sillä toinen on voittanut näissä väreissä 2 Suomen mestaruutta (2010–2011) ja toinen peräti 4 (2011–2014) ☺️

#Huuhkajat #HJK #MLS #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi

Suomi kohtaa EM-karsintojen H-lohkon viimeisessä kotiottelussaan Pohjois-Irlannin perjantaina 17.11. Karsinnat päättyvät vierailuun San Marinon luokse maanantaina 20.11.

Huuhkajat eivät voi enää selvitä kesän 2024 Saksan EM-turnaukseen karsintojen kautta. Joukkueella on kuitenkin maaliskuussa takaportti napata kisapaikka Kansojen liigan B-divisioonan pudotuspeleistä.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!