AS Roma on parhaillaan viidentenä Serie A:ssa. 

13 sarjaottelusta tuloksena on kuusi voittoa ja 21 pistettä. Sarjakärki Internazionale on karannut jo 11 pisteen päähän. AS Roma taistelee tälläkin kaudella paikasta Mestarien liigaan, mutta mestaruustaistelun on voinut unohtaa jo viikkoja sitten.

AS Romalla on ollut vaikeuksia etenkin vieraskentällä. José Mourinhon miehistö on hävinnyt tällä kaudella jo neljä vierasottelua, kun mukaan lasketaan niin Serie A:n kuin Eurooppa-liigankin ottelut.

Mourinhon mukaan joukkueella on asenneongelmia vieraskentällä. Luotsi ei ole törmännyt siihen aiemmin urallaan.

– Olen valmentanut joukkueita, jotka olivat kuin ryhmä rikollisia. He nauttivat vieraskentillä pelaamisesta. Me emme ole samanlaisia. Meillä on pelaajia, jotka pitävät kotinsa mukavuudesta ja kenties ikävöivät äitinsä tai isoäitinsä ruokia. Se on meille ongelma.

– Olen valmentanut joukkueita, jotka provosoivat vastustajien kannattajia jo bussissa matkalla stadionille päästäkseen oikeanlaiseen fiilikseen. Kotiotteluissamme onnistumme yleensä voittamaan vaikeuksien kautta loppuhetkillä, mutta vierasotteluissa meiltä puuttuu samanlainen asenne.

AS Roma kohtaa Servetten torstai-iltana Eurooppa-liigassa.