Leo Messi voitti viime viikolla uransa kahdeksannen Ballon d’Orin. Erling Haaland sijoittui äänestyksessä toiseksi ja Kylian Mbappé kolmanneksi.

Mbappé, 24, ei ole toistaiseksi voittanut urallaan Ballon d’Oria. Maailmanmestari pelasi vahvan viime kauden PSG:ssä tehtyään 43 otteluun 41 maalia. PSG voitti Ranskan mestaruuden, mutta putosi Mestarien liigasta jo neljännesvälierävaiheessa.

Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps on pettynyt siihen, että Mbappé jäi äänestyksessä kolmanneksi. Deschampsin mielestä Mbappén olisi pitänyt voittaa Ballon d’Or.

– Mbappé olisi ansainnut voittaa Ballon d’Orin. Se, että hän oli vasta kolmas on pettymys. Toisaalta toimittajat ympäri maailman ratkaisevat tämän. En sano, etteikö Leo Messi olisi ansainnut Ballon d’Oriaan. En myöskään sano, etteikö Haaland olisi ansainnut sitä. Mbappé on nuori pelaaja, mutta ottaessa huomioon kaiken sen, mitä hän on saavuttanut, olisi hän ansainnut voittaa sen, Deschamps totesi BeIN:lle.

Deschamps ei ymmärrä, miten jotkut äänestäjät jättivät Mbappén viiden parhaan ulkopuolelle.

– Minun ei tarvitse lohduttaa häntä. Hän on luonnollisesti pettynyt lopputulokseen. Äänet tulevat ympäri maailmaa. Olen vähintäänkin yllättynyt joidenkin antamista äänistä. En ymmärrä, miten jotkut jättivät Mbappén viiden parhaan ulkopuolelle. Mielestäni tämä on jo lähellä epärehellisyyttä.