FC Honka ja VPS iskivät yhteen keskiviikkoiltana Tapiolassa eurokarsintafinaalin avausosassa.

Loistavaa kautta pelaava VPS voitti ottelun Peter Michaelin loppuhetkien maalin ansiosta 1-0.

Jälkimmäinen osa pelataan sunnuntaina Vaasassa. Otteluparin voittaja pääsee ensi kaudeksi mukaan Konferenssiliigan karsintoihin.

Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina Hongan jättäneen pelaajiensa palkat maksamatta.

Hongan kapteeni Henri Aalto otti kantaa tapaukseen Ruudun ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Aallon mukaan kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun palkkoja ei makseta ajallaan. Aalto on pettynyt varsinkin siihen, ettei Hongan seurajohto ilmoittanut pelaajille edessä olevista palkanmaksuongelmista.

– Tietysti se oli meille iso yllätys ja pettymys. Ei ole ensimmäinen kerta, kun tässä seurassa tapahtuu asioita niin, ettei meille ilmoiteta niistä ennakkoon.

– Olen antanut siitä sisäisesti kovaa palautetta seurajohdolle. Olen odottanut ja toivonut muutosta, mutta jälleen nähtiin, ettei niin ole tapahtunut. Se on minulle vielä isompi pettymys kuin se, jos on taloudellisesti vaikeaa. Miten asiat hoidetaan tai kommunikoidaan. Miten ihmisiä kunnioitetaan…

– Ryhmänä otimme sen hyvin vastaan. Moni pelaaja on pettynyt, turhautunut ja huolissaan, mutta silti pystyimme kanavoimaan sen kiukun hyväksi yhteishengeksi ja sopivalla tavalla mustaksi huumoriksi, Aalto totesi Ruudulle.