Helsingin Jalkapalloklubin keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj lopettaa uransa tähän kauteen.

Hetemaj’lla, 36, on jäljellä vielä kaksi ottelua, kun HJK pelaa Konferenssiliigan viimeiset pelinsä Aberdeenia ja PAOKia vastaan.

Huuhkajien entinen luottopelaaja jatkaa kuitenkin myös tulevaisuudessa Klubin palveluksessa, sillä hän liittyy ensi kaudeksi HJK Klubi 04:n Ykkösen valmennustiimiin.

– Tiesin, kun palasin Klubiin, että tämä on uran päätepysäkki. Viime aikoina olen saanut niin vähän peliaikaa, että kyllä tämä oli aika yksi yhteen -päätös, ei niin vaikea. Tykkään pelata futista ja nautin siitä, mutta olen tehnyt tätä sen verran pitkään, ja myös muut asiat kiinnostavat. Joten ihan kivakin, että pelaaminen loppuu, kertoo Hetemaj HJK:n sivuilla.

Hetemaj lähti HJK:sta ulkomaille kesällä 2006. Kansainvälisillä kentillä hänet nähtiin Kreikassa, Hollannissa ja yli kymmenen vuoden ajan Italiassa, jossa Hetemaj nousi erittäin arvostetuksi pelaajaksi. Hän sai Italian Serie A:ssa täyteen tasan 300 ottelua ja toimi Chievon riveissä myös kapteenina.

Huuhkajissa Hetemaj esiintyi 49 kertaa ennen kuin päätti maajoukkueuransa vuoden 2017 jälkeen.

Keskikentän konkarin mukaan päätös HJK:n reservien valmennustiimiin liittymisestä oli ”todella helppo”.

– Valmentaminen kiinnostaa, ja nyt lähdetään katsomaan, miten voisin siinä auttaa. Olin iloisesti yllättynyt, että paikkaa tarjottiin Nollanelosesta. Olin ajatellut, että ehkä aloittaisin vähän jostain alemmalta tasolta. Olen kiitollinen HJK:lle ja (04:n päävalmentajaksi Veikkausliiga-joukkueen valmennuksesta siirtyvälle Aleksi) Lallille mahdollisuudesta.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Perparim Hetemaj’n huimaa peliuraa on jäljellä kaksi ottelua

🔜 20 vuotta sitten Klubi 04:ssä pelannut Perpa siirtyy HJK:n reservijoukkueen valmentajaksi

Kiitos kaikesta (tähänastisesta), Perpa! 💙🤍

#HJK #OnVainYksiPerpa

hjk.fi/artikkelit/mie…
hjk.fi

HJK Helsinki

20 vuotta sitten Klubi 04:ssä pelannut ”Perpa” siirtyy HJK:n reservijoukkueen valmentajaksi.

Linkki twiittiin.