Marseillen ultrakannattajat hyökkäsivät sunnuntaina Lyonin joukkuetta kuljettaneen bussin kimppuun. 

Ultrakannattajat heittivät bussia lukuisilla kivillä ja rikkoivat bussin ikkunat. Yksi kivi osui Lyon-luotsi Fabio Grosson silmäkulmaan. Valmentaja loukkaantui pahannäköisesti, mutta selvisi lopulta säikähdyksellä. Jos kivi olisi osunut vain vähän alemmas, olisi valmentaja voinut menettää silmänsä.

Marseillen ja Lyonin välinen Ranskan pääsarjaottelu peruttiin.

Lyonin puheenjohtajana vuodet 1987-2023 toiminut legendaarinen Jean-Michel Aulas otti kantaa viikonlopun tapahtumiin L’Équipen haastattelussa. Lyonin nykyinen kunniapuheenjohtaja on pettynyt siihen, ettei tilannetta ennaltaehkäisty, vaikka mahdollinen hyökkäys olisi ollut tiedossa.

– Tällä kertaa yksi loukkaantui vakavasti. Seuraavalla kerralla luvassa on kuolleita. Minua ärsyttää se, ettei mitään tehdä tällaisten tilanteiden ehkäisemiseksi. Oli tiedossa, että nämä iskut olivat suunniteltuja. Katson koko asiaa hyvin surullisena, mutta myös todella ärsyyntyneenä.

– Ikävä kyllä tällaiset tilanteet toistuvat jatkuvasti. Laskin jo ainakin neljä tai viisi samanlaista välikohtausta, joista tosin selvittiin ilman vakavia vammoja. Nyt ymmärrämme, että olimme lähellä tragediaa, joka olisi aiheuttanut vakavia seuraamuksia Lyonille. Minusta tuntuu, että annamme tällaisten asioiden tapahtua.

Ranskan suurimpiin seuroihin lukeutuvan Lyonin alkukausi on ollut täysi katasfrofi. Yhdeksästä ottelusta tuloksena on kolme tasapeliä, kuusi tappiota ja Ranskan pääsarjan viimeinen sija.