Ruotsin EM-karsintaurakka on ollut alusta saakka yksi katastrofi.

Ruotsi on voittanut seitsemästä karsintaottelustaan vain kaksi ja menetti ajat sitten mahdollisuutensa ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Ruotsi on karsintalohkossaan kolmantena tasapisteissä Azerbaidžanin kanssa. Karsintalohkoa johtava Itävalta on karannut peräti 12 pisteen päähän Ruotsista. Lohkokakkonen Belgiakin on kymmenen pisteen päässä, joten marraskuun karsintaotteluissa ei ole Ruotsille sen suurempaa panosta.

Azerbaidžan murskasi Ruotsin torstaina karsinnoissa tyylipuhtaasti 3-0, vaikka pelasi yli 35 minuuttia vajaalla.

Ruotsin maalivahti Robin Olsen latasi suorat sanat joukkueensa peliesityksestä ottelun jälkeen. Olsen oli antanut joukkueelle suoraa palautetta pukukopissa.

– Se, mitä tänään tapahtui on täysin häpeällistä. Olin hyvin suuttunut, mutta se, mitä tapahtui on jo mennyttä. Puhuin pukukopissa, mutta jätetään se sinne. Meidän pitäisi hävetä. Häpeän omaa esitystäni. Tällainen tulos tekee todella kipeää. Ansaitsemme kaiken saamamme kritiikin. En lue niitä, mutta odotan suurta kritiikkiä. Yhdenkään pelaajan peliesitystä ei pitäisi hyväksyä.

Olsen antoi pelipaitansa Bakuun asti matkanneille Ruotsin kannattajille.

– Ottelun jälkeen tunsin oloni niin häpeälliseksi. Heitin pelipaitani kannattajille anteeksipyynnön eleenä. Mitä muuta olisin voinut tehdä? He tulivat tänne asti katsomaan tätä paskaa.