Thiago Silva kuuluu modernin ajan suurimpiin PSG-legendoihin.

Silva, 39, edusti PSG:tä vuodet 2012-20.

Joukkueen kapteenina usean vuoden ajan toiminut puolustaja juhli PSG:n kanssa muun muassa seitsemän kertaa Ranskan pääsarjamestaruutta.

Silva jätti PSG:n kesällä 2020, kun seura ei tarjonnutkaan konkarille uutta jatkosopimusta. Viimeiseksi otteluksi jäi Bayern Münchenille koettu tappio Mestarien liigan finaalissa.

AS haastatteli nykyään Chelseaa edustavaa Silvaa, joka otti kantaa PSG:n tapaan toimia ja hakea menestystä.

PSG on tullut vuosien saatossa tutuksi varsinkin siitä, miten se kokoaa vuosittain joukkueensa tavoittelemaan Mestarien liigan voittoa. Kaikki muu on ollut toissijaista ja kautta on usein arvosteltu sen perusteella, miten joukkue on suoriutunut Mestarien liigassa.

– Et saavuta mitään pelkästään sen avulla, että sinulla on paljon rahaa. Jalkapallo ei toimi niin. Jos sinulla ei ole selvää suunnitelmaa siitä, mitä haluat saavuttaa, eivät asiat koskaan mene hyvin.

– Aluksi sinun on saatava kunnioitusta omassa maassasi saadaksesi kunnioitusta ulkomailla. Me emme tehneet niin, vaan päinvastoin. Teimme niin, koska halusimme olla rakastettuja ulkomailla, mutta emme tehneet mitään, jotta olisimme olleet kunnioitettuja Ranskassa, Silva totesi.