Brightonin kapteeni Lewis Dunk joutuu kärsimään kahden ottelun pelikiellon viime viikonloppuna saamastaan punaisesta kortista.

Englannin maajoukkueessakin esiintynyt Dunk, 32, sai ensin keltaisen kortin, kun hän kyseenalaisti erotuomari Anthony Taylorin päätöksen antaa Nottingham Forestille rangaistuspotku.

Sen jälkeen Dunk sanoi kuitenkin jotain muuta Taylorille, joka nosti hänelle välittömästi punaisen kortin.

BBC:n tietojen mukaan Dunk ei kutsunut Tayloria vilpilliseksi mutta suoran punaisen kortin saisi vastaavassa tilanteessa vain ”loukkaavasta, solvaavasta tai herjaavasta kielenkäytöstä”, josta seuraa kahden ottelun pelikielto.

Dunk on ensimmäinen pelaaja, joka on saanut Valioliigassa punaisen kortin erotuomarin loukkaamisesta kentällä pelin aikana sitten tammikuun 2008.

Punaisia kortteja on kyllä jaettu tuomarin loukkaamisesta loppuvihellyksen jälkeen tai pelin aikana vaihtopenkiltä, mutta kentällä ollut pelaaja oli viimeksi ajettu ulos vastaavasta rikkeestä lähes 16 vuotta sitten.

BBC Sport

@BBCSport
Lewis Dunk is the first player to be sent off for abusing a referee while on the pitch during a game since Alan Smith for Newcastle United in 2008!

#BBCFootball

Linkki twiittiin.