Vaasan Palloseura on vapauttanut urheilujohtaja Janne Lindbergin tehtävästään. Lindbergin, 57, tehtävät VPS Oy:ssä ja VPS Junioreissa päättyvät välittömästi.  

Vepsu tiedotti aiemmin tällä viikolla, että Lindberg sai keväällä kirjallisen varoituksen epäasiallisesta käytöksestä lähetettyään seksuaalisävytteisiä viestejä sekä kommentteja seuran naispuolisille työntekijöille.

Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että Lindbergin häiritsevä käytös on jatkunut jo vuosia.

VPS:n puheenjohtaja Timo Harri kommentoi torstaina Ylelle, että asiasta ei olisi tiedotettu julkisesti, ellei alueen maakuntalehti Ilkka-Pohjalainen olisi ollut tekemässä juttua aiheesta.

Päivää aiemmin VPS:n pääsponsori LähiTapiola Pohjanmaa vaati seuralta selvitystä tapahtuneesta.

Perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa VPS pahoitteli tapahtunutta koko seurayhteisöltä.

– Viime päivinä ilmenneiden uusien tietojen ja niiden perusteella tehtyjen selvitysten valossa tehtävässä jatkamiselle ei enää ole edellytyksiä.   

– Seura pahoittelee ja pyytää anteeksi tapahtunutta ja siitä aiheutunutta harmia koko seurayhteisöltä, faneilta ja yhteistyökumppaneilta, sekä erityisesti epäasiallisen toiminnan kohteeksi joutuneilta. Seura tulee teettämään tapahtunutta koskevat asianmukaiset selvitykset sekä laatimaan suunnitelman toimintatavoiksi vastaavien tapausten ehkäisemiseksi.

– VPS tiedottaa urheilujohtajan tehtävien hoitamisesta erikseen.

Päättyneellä kaudella VPS tuli Veikkausliigassa kolmanneksi ja voitti eurolopputurnauksen kaksiosaisessa finaalissa Hongan yhteismaalein 2-0.

Vaasan Palloseura

@VPS1924
Vaasan Palloseura vapauttaa Janne Lindbergin tehtävästään välittömästi

Vaasan Palloseura on vapauttanut Janne Lindbergin tehtävästään. Lindbergin tehtävät VPS Oy:ssä ja VPS Junioreissa päättyvät välittömästi.

Lisää aiheesta vepsu.fi

#vepsu #veikkausliiga

Linkki twiittiin.