Brasilian liigan mestaruustaisto ratkesi keskiviikkona sarjan viimeisellä kierroksella.

Palmeiras puolusti onnistuneesti pokaaliaan ja eteni historiansa 12. mestaruuteen. Se pelasi päätöskierroksella 1-1-tasapelin Grêmion kanssa, mutta mestaruus olisi ollut maalieron ansiosta todennäköinen vaikka tappiolla.

Mestarijoukkueen maalista vastasi Endrick, joka siirtyy ensi kesänä Real Madridiin, kun hän täyttää 18 vuotta. Jättimäisestä 60 miljoonan euron siirrosta sovittiin jo vuosi sitten.

Gremio jäi Palmeirasista kahden pisteen päähän, ja Atlético Mineiro sekä Flamengo jäivät neljä pistettä mestarista jälkeen. Atlético Mineiro ja Flamengo olivat ainoat joukkueet, jotka olisivat teoriassa voineet ottaa Palmeirasin päätöskierroksella kiinni.

Yksi kauden mielenkiintoisimmista tarinoista oli viidenneksi tullut Botafogo, joka jahtasi ensimmäistä liigamestaruuttaan sitten vuoden 1995. Botafogo oli kauden puolivälissä peräti 13 pisteen sarjajohdossa, mutta se voitti kauden toisella puolikkaalla enää kaksi ottelua.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Ataque Futbolero

@AtaqueFutbolero
😳🇧🇷 Lo que le pasó al Botafogo es caso de estudio...

Fue LÍDER en 31 de 38 fechas del Brasileirão y hasta mantuvo una ventaja de ¡16 PUNTOS!

Terminó 5° y sin ganar UN PARTIDO de los últimos 11.

Insólito. ❌

Keskiviikkona tuli päätökseen myös yksi legendaarinen ajanjakso Brasilian liigassa, kun Santos putosi pääsarjasta ensimmäistä kertaa ikinä.

Muun muassa Peléstä ja Neymarista tunnettu Santos oli Sao Paulon ja Flamengon lisäksi ainoa seura, joka ei ollut koskaan pudonnut liigatasolta.

Santosin kannattajat ovat mellakoineet kaupungissa putoamisen jälkeen.

COPA90

@Copa90
🇧🇷 Santos' first-ever relegation from Série A is inspiring some passion

Linkki twiittiin.