FC Hongan maalivahti Sofia Manner siirtyy pelaamaan Yhdysvaltojen ammattilaissarjaan Orlando Priden riveihin. Hän on solminut uuden seuransa kanssa kahden vuoden sopimukseen, joka sisältää jatko-option yhdestä lisäkaudesta.

Kansallisesta liigasta ei ole aiemmin siirtynyt pelaajaa suoraan Yhdysvaltojen korkeimmalle tasolle. Hongan mukaan Mannerista, 26, maksettava siirtosumma on ”suurin Kansallisen liigan historiassa”.

Hongan lisäksi Manner on pelannut Islannissa sekä yliopistosarjassa Yhdysvalloissa. Päättyneellä kaudella hän piti Kansallisessa liigassa kymmenen nollapeliä.

– FC Honka on merkittävin seura pelaajaurallani, enkä voi kyllin kiittää valmentajia, Velimattia (Sutela, general manager) ja koko seuraa kaikesta. Olen saanut elää laadukasta urheilijan arkea kannustavassa ilmapiirissä ja keskittyä pelaamiseen muiden intoa täynnä olevien pelaajien kanssa. Se on kasvattanut entisestään omaa intohimoani jalkapalloa kohtaan, kommentoi Manner Hongan sivuilla.

– Toivoisin olevani hyvä esimerkki nuorille urheilijoille siitä, miten tärkeää on uskoa omaan työhön ja nauttia samalla jalkapallon pelaamisesta. En vieläkään voi uskoa, että saan elää seuraavat vuodet omaa unelmaani ammattilaisena.

FC Honka Naiset

@FCHonkaNaiset
📣: FC Hongan Sofia Manner tekee historiaa – Siirtyy Kansallisesta liigasta NWSL-ammattilaissarjaan!

Manner siirtyy Orlando Prideen kolmivuotisella sopimuksella!

Lue lisää! ➡️ fchonkanaiset.fi/2023/12/sofia-…

📷: Juhani Järvenpää

#MeOllaanHonka #KansallinenLiiga

Linkki twiittiin.

Orlando Pride

@ORLPride
🇫🇮 ➡ 🇺🇸

We have acquired standout goalkeeper @MannerSofia from @FCHonkaNaiset!

Welcome to Orlando, Sofia! 💜

Linkki twiittiin.