Latvian suurseura Riga FC palkkaa Simo Valakarin uudeksi päävalmentajakseen, kertoo MTV Urheilu.

MTV:n mukaan Valakari matkustaa keskiviikkona Riikaan ja allekirjoittaa tuota pikaa sopimuksen uuden seuransa kanssa.

Valakari, 50, valmensi päättyneellä kaudella latvialaista FK Audaa. Valakarin alaisuudessa Auda nappasi seurahistoriansa parhaan sijoituksen päädyttyään lopulta kolmanneksi Latvian pääsarjassa.

Riga FC sijoittui päättyneellä kaudella toiseksi sarjassa, ja osallistuu siten ensi kaudella Konferenssiliigan karsintoihin. Seura aloittaa karsintaurakkansa toiselta kierrokselta.

Riga FC ja RFS muodostivat viime kaudella hurjan mestaruuskamppailun Latvian pääsarjassa. Kaksikko taisteli keskenään mestaruudesta koko kauden. RFS nousi loppumetreillä kärkipaikalle ja voitti mestaruuden. Kolmanneksi jäänyt Auda jäi 30 pisteen päähän kaksikosta.

Riga FC voitti Latvian mestaruuden kolmesti peräkkäin vuosina 2018-20.

Valakari valmensi edellisen kerran Suomessa KuPSia kaudet 2021-22. Valakari jätti KuPSin tammikuussa 2023.