HELSINKI. Sofia Manner, 26, sai perjantaina todellisen unelmasiirron ulkomaille. FC Hongan tähtivahti matkaa ensi kaudeksi Yhdysvaltojen NWSL-ammattilaissarjaan Orlando Priden riveihin.

Kolmen vuoden sopimuksen tehnyt Manner on ensimmäinen pelaaja, joka harppaa Kansallisesta liigasta suoraan Yhdysvaltoihin. Aiemmin esimerkiksi Suomen A-maajoukkuepelaajat Natalia Kuikka ja Elli Pikkujämsä ovat päätyneet NWSL:ään Ruotsin kautta.

FC Honka Naiset

@FCHonkaNaiset
📣: FC Hongan Sofia Manner tekee historiaa – Siirtyy Kansallisesta liigasta NWSL-ammattilaissarjaan!

Manner siirtyy Orlando Prideen kolmivuotisella sopimuksella!

Lue lisää! ➡️ fchonkanaiset.fi/2023/12/sofia-…

📷: Juhani Järvenpää

#MeOllaanHonka #KansallinenLiiga

– Se on minulle unelmien täyttymys. Tässä on ollut pitkään sulateltavaa. En olisi voinut kuvitellakaan, että näin suuri muutos voisi tapahtua näin nopeasti, Manner iloitsi SuomiFutis-sivustolle Captain’s Ball -palkintogaalassa.

– Tunnen olevani tähän valmis sekä henkisesti että fyysisesti. Tämä on minulle todella hyvä askel.

Manner palkittiin Captain’s Ballissa perjantaina Kansallisen liigan kauden parhaana maalivahtina. Peräti 10 nollapeliä pitäneestä torjujasta pulitettiin koko Kansallisen liigan historian suurin siirtosumma.

Honka ei paljastanut tiedotteessaan Mannerista saamansa siirtokorvauksen suuruutta.

Avaramielinen Manner ei tunne valtavasta hintalapusta suuremmin stressiä. Opiskeluvuodet ja pelit yliopistosarjassa New Yorkissa antavat pohjaa sopeutua taas yhdysvaltalaiseen elämänmalliin.

Manner opiskeli tuolloin pääaineena yhdistelmänä mediaa, taidetta ja liiketaloutta. Hän suoritti myös maisterintutkinnon digitaalisesta mediasta.

– Olen miettinyt tätä paljon, mutta en koe paineita. Olen jo 26-vuotias ja tehnyt pitkään omaa juttua. Olen pelannut ennenkin Yhdysvalloissa ja jatkan vaan samaa rataa.

Manner saa uudessa seurassaan esimerkiksi brasilialaislegenda Martan rinnalleen. Joukkueessa pelaa myös Kanadan huippulupaus Amanda Allen.

Mannerille on ollut aina tärkeää pystyä kommunikoimaan ihmisten kanssa. Suomalaisvahti mainitsi ensimmäisen opiskeluvuotensa haastavana englannin kielitaitonsa vuoksi.

Hongassa Manner ihastui erityisesti joukkueen avoimeen ilmapiiriin, jossa jokainen pystyi puhumaan toinen toisensa kanssa. Ensivaikutelmat Orlando Pridesta ovat antaneet viitteitä samankaltaisesta kulttuurista.

Manner on jo ehtinyt keskustelemaan uuden seuransa valmennuksen ja henkilökunnan kanssa. Suomalainen lähtee valloittamaan maailmaa positiivisin mielin.

– Ihan naurattaa miten identtinen se on Honkaan verrattuna, toki isommassa mittakaavassa. Siellä on tärkeää, että kaikki ovat samalla viivalla. Joukkueen yhteishenki on isossa roolissa ja töitä tehdään kimpassa, Manner kuvaili.

Joni Ahokas
X: AhokasJoni

LUE MYÖS!