Thibaut Courtois on ajautunut riitoihin maajoukkuetoveriensa kanssa.

Courtois jätti kesäkuussa maajoukkueleirin kesken suututtuaan valmennusjohdolle.

Belgian A-maajoukkueen kapteeni Kevin De Bruyne oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Päävalmentaja Domenico Tedesco nimesi Romelu Lukakun maajoukkueen väliaikaiseksi kapteeniksi. Se suututti Courtois’n, joka pettyi Tedescon ratkaisuun ja jätti maajoukkueen ennen Viroa vastaan pelattua karsintaottelua.

Courtois vetosi polvivammaan, mutta myönsi hiljattain belgialaismedialle, ettei todellisuudessa kyse ollut loukkaantumisesta.

Belgian A-maajoukkueen pelaajat ovat kritisoineet Courtois’n käytöstä. Muun muassa Timothy Castagnen mielestä Courtois’n pitäisi pyytää julkisesti anteeksi ja selvitettävä välinsä valmennusjohdon kanssa. Castagne kummasteli myös Courtois’n tarvetta leikitellä median kanssa keksityn polvivamman suhteen. Lue Castagnen kommentit täältä.

Belgiassa on sittemmin noussut uusi kohu, kun paikallismedia paljasti Courtois’n kyseenalaistaneen sen, miten Valioliigasta pudonneen joukkueen pelaajat voivat pelata Belgian A-maajoukkueessa. Courtois viittasi Castagneen, Youri Tielemansiin ja Dennis Praetiin, jotka edustivat viime kaudella Valioliigasta pudonnutta Leicesteriä. Kolmikosta vain Praet pelaa enää Leicesterissä.

Belgialaismedia Sporza haastatteli Courtois’ta, joka otti kantaa väitteisiin.

– Olen vakuuttunut siitä, että jotkut pelaajat vuotavat asioita medialle. Nämä väitteet vain vahvistavat sitä tunnetta. Vain kaksi ihmistä tiesivät näistä kommenteista. Joku halusi asettaa minut vaikeaan asemaan. En ole missään vaiheessa väittänyt, että pelaajamme eivät olisi riittävän hyviä. Tunnen Castagnen, Tielemansin ja Praetin jo vuosien takaa. He pelasivat jo kesän 2018 MM-kisoissa, Courtois muistutti.

– En pelkää sanoa sitä, että jos joudut takaa-ajoasemaan Itävalta-ottelussa ja joukkueessasi on pelaajia, joiden seurat putosivat sarjasta, on vaikeampaa nousta tappioasemasta voittoon. Jos pelaat seurajoukkueessa, joka voittaa jatkuvasti ja kääntää 0-2-tappioaseman voittoon, ei takaa-ajoasemaan joutuminen ole ongelma. Tiedät kuitenkin nousevasi voittoon. Sen sijaan pelaajat, joiden seurat olivat huonommassa asemassa, antavat todennäköisesti helpommin periksi.

Courtois sai myöhemmin kesällä vakavan polvivamman, joka pitää hänet sivussa pelikentiltä todennäköisesti toukokuulle saakka. Maalivahti ei pelaa ensi kesän EM-lopputurnauksessa.