HELSINKI. HJK:n Konferenssiliigan lohkovaiheen viimeinen kotiottelu skotlantilaista Aberdeenia vastaan tarjosi tunteikkaita jäähyväisiä. Tehtävänsä jättävän päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen ohella huomio kiinnittyi erityisesti uransa tämän kauden jälkeen päättävään Perparim Hetemajiin.

Italian, Hollannin ja Kreikan kentillä huipputasolla pelannut Hetemaj, 36, palasi kasvattajaseuraansa HJK:n paitaan Euroopan kiertelyn jälkeen kesällä 2022. Keskikenttäpelaaja muistetaan viimeisinä kausinaan Töölössä erityisesti mentorina Klubin nuorille lahjakkuuksille, kuten Union Saint-Gilloisea Belgiassa nyt edustavalle Casper Terholle ja tämän kauden hyökkääjäkomeetalle Topi Keskiselle.

Suomalaisen jalkapallon ikonin rautainen ammattilaisuus keräsi valmentaja Korkeakunnakselta kiitosta.

– Piinkova ammattilainen. Voitontahtoinen ja todella motivoinut, Korkeakunnas kuvaili Hetemajta joukkueen johtohahmona Aberdeen-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Hän ajattelee muita ja joukkuetta. Hän otti viime vuonna Terhon suojiinsa ja on nyt Keskistä samalla tavalla koulinut. Hän osaa kertoa, mitä se huipulle pääseminen vaatii. Minulla on ollut kunnia olla hänen valmentajansa.

Hetemaj on pelannut viimeisellä kaudellaan yhteensä 33 ottelussa HJK:n paidassa ja onnistunut kahdesti maalinteossa. Nuorena maailmalle lähtenyt tähti pääsi juhlimaan Helsingissä kahta peräkkäistä Suomen mestaruutta.

Hetemaj tullaan näkemään vielä kerran HJK-paidassa Konferenssiliigan lohkovaiheen päättävässä vierasottelussa Kreikassa PAOK:in luona joulukuun 14. päivä.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

G-lohkon tilanne viiden kierroksen jälkeen
#JoukkueOVTHMP
1PAOK PAO651016-1016
2Eintracht Frankfurt FRA630311-79
3Aberdeen ABE613210-106
4HJK60247-172

LUE MYÖS!