Karim Benzema siirtyi viime kesänä vapaana agenttina saudiarabialaiseen Al-Ittihadiin. 

Benzema oli jo tekemässä jatkosopimusta Real Madridin kanssa, mutta sai Al-Ittihadilta kolmen vuoden rahakkaan sopimustarjouksen. Benzema näytti sille vihreää valoa ja lähti Saudi-Arabiaan.

Tiettävästi peräti 200 miljoonan euron vuosipalkkaa Saudi-Arabiassa tienaavan Benzeman kausi Al-Ittihadissa on mennyt penkin alle. Al-Ittihad pelaa surkeaa kautta ja on jäänyt jo 25 pisteen päähän sarjaa johtavasta Al-Hilalista. Al-Ittihad voitti viime kaudella Saudi-Arabian mestaruuden.

Benzema on viimeistellyt yhdeksän maalia, mutta on samalla joutunut kannattajien kynsiin, jotka ovat kritisoineet hyökkääjän peliesityksiä. Kärki haluaisi tiettävästi jo poistua Al-Ittihadista, mutta seura ei aio päästää häntä lähtemään varsinkaan kesken kauden.

Urallaan seitsemän Ranskan pääsarjamestaruutta voittanut ja Ranskan A-maajoukkueessakin pelannut Jean-Michel Larqué uskoo Benzeman katuvan päätöstään lähteä Saudi-Arabiaan.

– Benzema katuu valintaansa. Tietenkin jokainen tekee, mitä haluaa. Muistan Benzeman sanoneen haluavansa lopettaa uransa Real Madridissa. Hänellä oli mahdollisuus siihen. Benzema olisi voinut lopettaa uransa Real Madridissa hyvillä mielin voitettuaan useita pokaaleja ja Ballon d’Orin. Hän menetti mahdollisuuden siihen lähdettyään tekemällä tehtyyn sarjaan, Larqué totesi RMC:lle.

Larquén mielestä Benzema on kadottanut vauhtinsa ja pelihalunsa.

– Joskus katson Saudi-Arabian pääsarjan otteluita ja on helppo nähdä, ettei Benzemalla ole enää jalkoja. Tuohon pisteeseen urallaan saapuminen on kauhea juttu. Se on hävitty taistelu. Hänestä ei enää paista pelihaluja. Puhumme hävitystä taistelusta, ja minusta tuntuu, että hän olisi voinut lopettaa uransa sankarina, muttei tehnyt niin. Benzema olisi voinut pelata vielä yhden kauden Real Madridissa tai lopettaa uransa viime kesänä.