Kuusi Guinean jalkapallomaajoukkueen kannattajaa on kuollut voitonjuhlissa. Guinea kukisti Gambian perjantaina 1-0 lukemin Afrikan mestaruusturnauksen lohkovaiheen toisessa ottelussa.

Ottelun jälkeen guinealaiset juhlivat riehakkaasti maan pääkaupungin Conakryn kaduilla autoissa ja moottoripyörien selässä. Daily Mailin mukaan kolme ihmistä menehtyi, kun kaksi ajoneuvoa törmäsi toisiinsa kovassa vauhdissa.

Guinean jalkapalloliitto pyytää kannattajia hillitsemään itsensä, jottei vastaava tragedia toistuisi. Liiton mediapäällikkö Amadou Makadji vahvisti BBC:lle kuolonuhrien määrän olleen yhteensä kuusi. Kaaos aiheutti myös loukkaantumisia.

– On tärkeää, että kannattajamme ja kansa juhlii asianmukaisesti. Heidän täytyy olla varovaisia, etteivät he aseta toisiaan vaaraan. Jalkapallon on tarkoitus tuoda iloa, eikä surua perheille, Makadji kommentoi BBC:lle.

– Me emme halua kuolemia tuomaan surua. Jokaisen on pidettävä huolta itsestään, jottei tällaista tapahtuisi. Guinea on intohimoinen jalkapallomaa. He kokevat lajin eri tavalla kuin missään muualla.

Guinea on kahden kierroksen jälkeen lohkossaan toisena kerättyään kolme pistettä. Lohkoa johtava Senegal on pisteen edellä.

LUE MYÖS!