FC Lahti on vahvistanut maalivahtiosastoaan Portsmouthista saapuvalla Joshua Oluwayemilla. 22-vuotias englantilainen solmii vuoden mittaisen sopimuksen Veikkausliiga-seuran kanssa.

Oluwayemi siirtyy Portsmouthin paikallismedian mukaan Lahteen ilmaiseksi.

Olywayemi pelasi syksyn lainalla Englannin kuudennella sarjatasolla Chelmsford Cityssä. Tottenhamin kasvatti nähtiin ykköstorjujana 19 ottelussa.

Olywayemi esiintyi Portsmouthissa neljässä Ykkösliigan ottelussa.

Lontoossa syntynyt Oluwayemi omistaa myös perheensä kautta Nigerian kansalaisuuden. Hänet kutsuttiin aiemmin mukaan Nigerian maajoukkueeseen ystävyysotteluun Yhdysvaltoja vastaan. Ensiesiintyminen jäi kuitenkin vielä tekemättä.

Lahti kertoo tiedotteessaan yhteyden Portsmouthiin löytyneen seuran maalivahtivalmentajan Oliver Pannellin kautta.

Olywayemi tulee saapumaan Lahteen tammikuun lopussa.

– Oliverin kontakteilla oli iso merkitys tässä siirrossa. Oluwayemi on pelannut jo kovatasoisessa ja isossa League Onen organisaatiossa, joten hän ymmärtää, mitä jalkapallo on huipulla, Lahden päävalmentaja Toni Lindberg kommentoi seuran verkkosivuilla.

Myös Olywayemi on itse innoissaan uudesta haasteesta. Maalivahti ei ole vieraillut Suomessa aiemmin, mutta tunnistaa Huuhkajien kapteenin ja ykköstorjujan Lukas Hradeckýn.

– Tiesin etukäteen, että Lahti on tunnin päässä Helsingistä. Suomi on iso talvi- ja hiihtourheilussa, mutta Lukas Hradecký on minulle tutumpi asia Suomesta. Hän on erittäin hyvä ja kokenut maalivahti, Olywayemi kehui.

LUE MYÖS!