Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) tekninen johtaja Zvonimir Boban on irtisanoutunut protestina Aleksander Čeferinin aikomukselle jatkaa puheenjohtajana, kertoo BBC.

Čeferin valittiin vuonna 2016 Michel Platinin tilalle, ja yksi hänen toteuttamistaan uudistuksista oli kolmen toimikauden raja kaikille johtajanimityksille. Hän yrittää kuitenkin muuttaa sääntöä pysyäkseen vallassa vuoteen 2031 asti.

Kun Čeferin valittiin, hän kampanjoi uudistusten puolesta ja vaati, että yksikään puheenjohtaja ei saisi olla virassaan kolmea kautta pidempään. Hänen on määrä jättää tehtävänsä vuonna 2027, mutta slovenialaisen tukijat laativat parhaillaan suunnitelmaa, jolla kolmen kauden sääntöä voitaisiin muuttaa.

Čeferinin kannattajat tavoittelevat muutosta, joka tarkoittaisi, että kaikkia ennen vuotta 2017 tehtyjä nimityksiä ei laskettaisi mukaan sallittuun kolmeen kauteen.

Suunnitelman onnistuessa Čeferin voisi asettua uudelleen ehdolle vuonna 2027, koska hän otti tehtävänsä vastaan kesken Platinin toimikauden vuonna 2016.

– Huolimatta siitä, että olen ilmaissut syvimmän huoleni ja täydellisen paheksuntani, UEFA:n puheenjohtaja ei katso, että ehdotettuihin muutoksiin liittyy mitään oikeudellisia ongelmia, saati sitten moraalisia tai eettisiä ongelmia, ja hän aikoo edetä siitä huolimatta henkilökohtaisten pyrkimystensä toteuttamiseksi, kommentoi Boban BBC:n mukaan.

– Ironista kyllä, juuri UEFA:n puheenjohtaja itse ehdotti ja käynnisti vuonna 2017 joukon uudistuksia, joiden tarkoituksena oli estää tällainen mahdollisuus.

– Uudistukset olivat jalkapallon ja UEFA:n puheenjohtajan suuri kunnia. Hänen siirtymisensä pois näistä arvoista on käsittämätöntä.

Rob Harris

@RobHarris
Here is Boban’s full resignation statement from UEFA as chief football officer in protest, he says, at attempts by Ceferin to adjust term limit statutes in stay in power potentially until 2031.

Rob Harris

@RobHarris
UEFA chief football officer Zvonimir Boban has quit - understood to have developed in the last day. One of Aleksander Ceferin’s leadership team, although he was previously at FIFA working under Gianni Infantino

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!