Ecuadorin jalkapalloliitto (FEF) on tuominnut usean miesten maajoukkuepelaajan käytöksen heidän vierailtua strippiklubilla New Yorkissa maajoukkuetauon aikana.

Tapaus on aiheuttanut maassa suuren kohun etenkin siksi, että klubilla oli laittomasti mukana maajoukkueen 16-vuotias superlupaus Kendry Páez. Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt videoita, joissa klubilla näkyvät myös vanhemmat pelaajat Robert Arboleda, 32, ja Gonzalo Plata, 23.

Pelaajien strippiklubivierailun uskotaan tapahtuneen viime perjantaina, päivä sen jälkeen, kun Ecuador oli voittanut Guatemalan 2-0 New Jerseyssä.

FEF:n mukaan pelaajille annettiin perjantaina vapaata 14.00-20.30 välisenä aikana, jota ”noudatettiin täysin”, mutta liiton mukaan pelaajien käytös oli maajoukkueen ”arvojen ja periaatteiden” vastaista.

Liitto ei maininnut, rangaistaanko klubilla vierailleita pelaajia, mutta sanoi ottavansa tapahtumat huomioon seuraavien maajoukkuekutsujen yhteydessä.

Arboleda turvautui sarkasmiin ja kirjoitti ESPN:n mukaan Instagramissa: ”Tästä lähtien luen vapaapäivinäni raamattua, koska ei voi edes pitää hauskaa…”. Plata kirjoitti Instagramissa: ”He eivät pidä mistään, on paha pitää hauskaa”, mutta poisti viestinsä nopeasti.

Paézia pidetään Ecuadorin jalkapallon suurimpana lupauksena vuosiin. Hän siirtyy kesällä 2025 Chelseaan, kun hän on täyttänyt 18 vuotta.

LUE MYÖS!