Itävallan miesten maajoukkueen päävalmentaja Ralf Rangnick on jättänyt kolme pelaajaa sivuun maaliskuun maaotteluista heidän osallistuttua homofobisiin huuteluihin.

Rapid Wienin Guido Burgstaller, Marco Grüll ja Niklas Hedl ikuistettiin huutelemassa homofobisia huutoja sen jälkeen, kun heidän joukkueensa voitti paikallisvastustaja Austria Wienin viime kuussa 3-0.

Kolmikon tekemiset levisivät sosiaalisessa mediassa, ja he pyysivät käytöstään anteeksi. Rangnickille pahoittelut eivät yksin riittäneet, vaan hän jätti heidät sivuun tämän kuun maaotteluista Slovakiaa ja Turkkia vastaan.

– Pelaajien on suhtauduttava tähän asiaan vakavasti ja ymmärrettävä, mitä ihmisille merkitsee, kun heitä loukataan ja syrjitään julkisesti tällaisella tavalla. Se on jotain, mitä en suvaitse joukkueessani, kommentoi Rangnick Sportschaulle.

– Kaikki, mitä edustamme maajoukkueen kanssa, on täysin arvoasteikon vastakkaisessa päässä.

Grüll, Burgstaller ja Hedl olivat viiden Rapid Wienin pelaajan joukossa, joille Itävallan Bundesliiga langetti viime viikolla useiden otteluiden pelikieltoja homofoobisten huutelujen vuoksi. Myös Rapidin toimitusjohtajalle Steffen Hofmannille ja apuvalmentajalle Stefan Kulovitsille annettiin rangaistukset.

DW Sports

@dw_sports
🇦🇹 Austria coach Ralf Rangnick has left three players out of his squad for their March friendlies after they were involved in homophobic chanting following last month’s Vienna derby.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!