Qatarin valtion omistama Qatar Sports Investments on omistanut valtaosan PSG:stä noin 12 vuoden ajan. 

Omistajanvaihdoksen jälkeen ylivoimaisilla resursseilla Ranskan kentillä operoiva PSG on voittanut yhdeksän kertaa Ligue 1:n mestaruuden. 

Mestaruus on karannut vain kahdesti muualle. AS Monaco juhli mestaruutta keväällä 2017. Lille voitti yllättäen Ranskan pääsarjamestaruuden kaudella 2020-21.

PSG johtaa parhaillaan Ranskan pääsarjaa 11 pisteen erolla Brestiin, ja on siten jälleen matkalla kohti mestaruutta.

Ennen PSG:n omistajanvaihdosta Lyon hallitsi vuosikausien ajan Ranskan pääsarjaa. PSG:n qatarilaisomistuksen aikana Lyon ei ole voittanut kertaakaan Ligue 1:n mestaruutta. 

Lyonin omistaja John Textorin mielestä Ligue 1:n kiinnostavuus kärsii pahemman kerran siitä, että yksi joukkue voittaa mestaruuden vuodesta toiseen.

– Ketä tämä sarja kiinnostaa, ja kuka aikoo katsoa Ligue 1:n otteluita televisiosta, jos kaikki tietävät mestarin etukäteen? Kaikki taistelevat kakkossijasta, kun yksi joukkue voittaa mestaruuden joka vuosi. Nämä joukkueet taistelevat hallitusta, eikä yksityistä yritystä vastaan, Textor viittasi PSG:n Qatar-yhteyksiin.

– Olen kysynyt Nasser Al-Khelaïfilta (PSG:n puheenjohtaja) niin henkilökohtaisesti kuin julkisestikin, että kuka viihtyy tämän parissa, Textor latasi ranskalaismediassa.

LUE MYÖS