HELSINKI.

Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan mukaan EM-kisaunelman murskaantuminen on loppuunkäsitelty. Joukkue on kääntänyt jo katseensa eteenpäin vuoden ensimmäiseen kotimaaotteluunsa Viroa vastaan tiistaina Helsingin Olympiastadionilla.

Suomi hävisi jatkokarsintojen välierän Walesille torstaina vieraissa selvin luvuin 1-4. Viro koki saman kohtalon 1-5-tappiolla Puolan vieraana.

Kisapaikka on nyt mennyttä ja eteenpäin on mentävä.

– Turha liikaa jäädä märehtimään tätä peliä. Nyt käännetään uusi sivu. Tämä on ensimmäinen valmistava peli ennen syksyn Kansojen liigaa. Nyt taas se meidän henkinen kantti mitataan, että pystymme nousemaan tästä, Kanerva totesi Huuhkajien mediatilaisuudessa Olympiastadionilla.

Kanerva tunnustaa, että Viro on ollut viime aikoina Suomelle haastava vastustaja. Viimeisestä kolmesta kohtaamisesta Huuhkajia vastaan, Viro on voittanut jokaisen.

– Viro on ollut meille vastustajana hankala etenkin näissä ystävyysotteluissa. Toki tammikuun leirityksillä ollaan pelattu vähän erilaisilla kokoonpanoilla. Kurinalainen, taisteleva ja yhteinen joukkue. Erittäin vahva erikoistilanteissa, Kanerva arvioi.

– Haasteena tulee olemaan huomenna, miten me pystymme hyödyntämään sen oletetun pallonhallinnan, että saisimme vaarallisia maalipaikkoja aikaiseksi.

Suomen ja Viron välinen maaottelu käynnistyy huomenna Olympiastadionilla kello 19:00. Kyseessä on Huuhkajien ainoa kotipeli ennen syksyn Kansojen liigan lohkovaihetta.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!