Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue oli lähellä varmistaa paikkansa toukokuussa pelattavissa EM-kisoissa, mutta jäi niukasti jatkokarsintalohkonsa kolmanneksi dramaattisen Italia-ottelun jälkeen.

Pakkovoiton edessä ollut Minihuuhkajat johti Italiaa ratkaisevassa EM-jatkokarsintaottelussa vielä lisäajan partaalla. Myöhäinen rangaistuspotku pakotti Suomen tyytymään kuitenkin 2–2-tasapeliin Myyrmäen jalkapallostadionilla tiistaina.

Suomen Palloliitto

@Palloliitto
Huikea taistelu ei riitä tällä kertaa - U17-poikien unelma EM-lopputurnauksesta kariutui viime hetkillä.

Lohkovoitossa kiinni ollut #Minihuuhkajat sijoittui lopulta kolmanneksi. Suomen saldo jatkokarsinnoissa oli voitto, tasapeli ja tappio - näistä pelaajista kuullaan vielä! 💪

Italia meni ottelussa 18 minuutin pelin jälkeen aikaiseen johtoon, kun keskityspallo kimposi Ilari Kangasniemen kautta epäonnisesti omiin.

Kahdeksaa minuuttia myöhemmin Erkka V. Lehtolan luotsaamat suomalaisnuorukaiset taistelivat tiensä kuitenkin tasoihin.

Alberto Velasquez rouhi ahneesti rangaistusalueelle, jossa hänet vedettiin sääntöjen vastaisesti kumoon. Pallo vietiin pilkulle, jolta Martin Kirilov sijoitti sen taitavasti alakulmaan.

Martin Kirilov! 🎯

Italia teki EM-jatkokarsintaottelun avausosuman, mutta U17-pojat nousi tasoihin tällä maalilla. Tauolle 1-1-lukemissa - huipputärkeä karsintamatsi näkyy suorana Palloliiton YouTube-kanavalla! ⤵️ #Minihuuhkajat

youtube.com/watch?v=Jy4vPZ…

Toisella puoliajalla maalipaikkoja nähtiin kentän kummassakin päässä. Vajaan tunnin kohdalla seuraava osuma syntyi kuitenkin kotijoukkueen terävän hyökkäyksen päätteeksi.

Upean esityön tehnyt Taavi Koukkumäki levitti pallon rangaistusalueen vasemmalle laidalle, josta Oskari Multala näytti yrittävän keskitystä maalin suulle. Pallo lensi kuitenkin komeassa kaaressa yli Italian maalivahti Massimo Pessinan suoraan verkon perukoille.

Taavi Koukkumäki ➡️ Oskari Multala! 😍

U17-pojat johtaa Italiaa 2-1, kun EM-jatkokarsintaottelua on jäljellä vartti. Tällä tuloksella #Minihuuhkajat etenisi EM-lopputurnaukseen - linkistä pääset mukaan jännittämään loppuhetkiä! ⤵️

Vajaan 500 silmäparin edessä pelannut Minihuuhkajat pyrki puolustamaan johtoaan aina pelin loppuun saakka tuodakseen Suomelle sen himoitseman EM-kisapaikan.

Lähelle päästiin, mutta lisäajan ensimmäisellä minuutilla Italia sai vielä rangaistuspotkun pitkän painostuksensa päätteeksi.

AC Milanin hyökkääjälupaus Francesco Camarda ei paineen alla sortunut, vaan tykitti pallon vaihdosta hetkeä aiemmin sisään tulleen Tuomas Collinin selän taakse.

Belgian ja Hollannin jäätyä samaan aikaan myös 2–2-tasapeliin, jää Suomi lohkonsa kolmannelle sijalle, mikä ei EM-kisapaikkaan riitä.

Minihuuhkajat pelasi samassa karsintalohkossa Hollannin, Belgian ja Italian kanssa. Suomi hävisi ensimmäisessä pelissään Belgialle 0–1-lukemin, mutta päihitti seuraavassa taistossa Hollannin samoin lukemin.

Voitto Italiasta olisi vienyt Suomen EM-kisoihin, jotka pelataan 20. toukokuuta alkaen Kyproksella. Mukana on yhteensä 16 joukkuetta.

Edellisen kerran Suomen U17-pojat ovat pelasivat EM-kisoissa vuonna 2002.