Ajaxin heikko kausi saavutti sunnuntaina uuden pohjakosketuksen, kun amsterdamilaisjätti hävisi arkkivihollisensa Feyenoordin vieraana 0-6.

Kyseessä on Ajaxin isoin häviö peräti 97 vuoteen.

Sunnuntain tappio oli Ajaxin kahdeksas tämän Eredivisiessä, jossa se on vasta kuudentena, yli 30 pistettä perässä sarjakärki PSV:tä.

Ajaxissa on eletty myrskyisiä aikoja jo pari vuotta, kun tulokset eivät ole olleet toivotulla tasolla ja kannattajat ovat olleet tyytymättömiä seurajohtoon.

Amsterdamin suurseura on jäämässä toista kautta peräkkäin ilman pokaalin pokaalia. Liigamestaruus jäi jo kauan sitten haaveeksi ja Hollannin cupista Ajax putosi heti ensimmäisessä ottelussaan neljännen sarjatason joukkueelle. Eurooppa-liigassa Ajax jäi lohkossaan kolmanneksi ja Konferenssiliigasta se tippui neljännesvälierissä Aston Villaa vastaan.

Ajax lähti kauteen Maurice Steijnin komennossa, mutta hän jätti tehtävänsä lokakuun lopussa, kun joukkue oli ajautunut sarjassa viimeistä edelliseksi. Hänen tilalleen nimitettiin väliaikaisvalmentaja John van ’t Schip, joka siirtyy tämän kauden jälkeen muihin tehtäviin Ajaxissa.

B/R Football

@brfootball
Feyenoord drop SIX on Ajax—their biggest win in De Klassieker history.

Ajax have conceded 55 goals in the Eredivisie this season 🥴

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!