Mestarien liigan ensimmäiset puolivälieräottelut pelattiin tiistai-iltana, eikä draamalta vältytty. Bayern München ja Arsenal pelasivat Emiratesilla viihdyttävän 2–2-tasapelin, kun taas Real Madrid ja Manchester City hurjastelivat Santiago Bernabéulla lopputuloksen 3–3.

Ratkaisevat osottelut pelataan 17. huhtikuuta.

Arsenal pelastui vaihtopelaajien toimesta

Bayern johti peliä vielä vartti ennen päätösvihellystä kiitos Harry Kanen kylmänviileän rangaistuspotkun, joka oli nostanut saksalaiset 2–1-johtoon Arsenal-tähti Bukayo Sakan avausosuman ja lontoolaisseuran ex-pelaaja Serge Gnabryn tasoituksen jälkeen.

Arsenalin supervaihtomies Leandro Trossard toi kotijoukkueen kuitenkin takaisin rinnalle vartti ennen päätösvihellystä, kun hän viimeisteli pallon sisään Gabriel Jesusin syötöstä. Lisäajalla Arsenalin olisi kenties pitänyt saada vielä rangaistuspotku Sakan mentyä maihin, mutta Manuel Neuerin kontakti ei riittänyt viemään palloa pilkulla erotuomarin mielestä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Bukayo Saka couldn't believe that he didn't receive a potential game-winning penalty for this challenge from Manuel Neuer.

He exchanged words with the referee at fulltime 😮

Bernabeulla kuuden maalin trilleri

Real Madrid sai shokkihoitoa kotikentällään, kun se päästi maalin vain 108 sekunnin jälkeen Bernardo Silvan yllättävästä vapaapotkusta. Tasoihin se nousi ensimmäistä kertaa 14. minuutilla, kun Eduardo Camavingan kaukolaukaus pomppi kimmokkeen kautta sisään. Kahta minuuttia myöhemmin Rodrygo vei isännät läpiajosta johtoon.

Sitten oli jälleen Manchester Cityn vuoro heiluttaa maaliverkkoja, jälleen kerran rangaistusalueen ulkopuolelta. Phil Foden toi vieraat ensiksi tasoihin upealla laukauksella vasempaan yläkulmaan, jonka jälkeen kesän jättihankinta Joško Gvardiol täräytti pallon oikeaan takakulmaan.

Real Madrid ei kuitenkaan antanut Pep Guardiolan joukkueen poistua Madridista voittoasemassa, vaan taisteli tiensä vielä kertaalleen tasoihin. Vinicius, joka aiemmin hukkasi loistavan maalipaikan, keskitti pallon Fede Valverdelle, jonka jäätävä volley laittoi maaliverkot rullalle vielä kuudennen, mutta viimeisen kerran tiistai-iltana. Ottelu päättyi tasan 3–3.

ESPN FC

@ESPNFC
VALVERDE WITH A FIRST TIME WORLDIE ON THE VOLLEY TO BRING REAL MADRID LEVEL WITH MAN CITY!!!

THIS GAME IS ONE FOR THE AGES 🍿