Barcelona ja Paris Saint-Germainin kieltäytyivät antamasta haastatteluja televisioyhtiö Movistarille, jonka asiantuntija antoi kuohuttaneen kommentin laitahyökkääjä Lamine Yamalista.

Yamal, 16, pelasi keskiviikkona tunnin, kun hänen edustamansa Barcelona voitti PSG:n vieraissa 3-2 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa.

Movistarin asiantuntijana työskennellyt Germán Burgos sanoi asiattomaksi tulkitun kommentin, kun kanavalla näytettiin kuvaa Yamalista pomputtelemassa palloa.

– Jos hänen urastaan ei tule mitään, hän voi päätyä liikennevaloihin, sanoi Burgos, 54.

Kommenttia on pidetty rasistisena ja luokkasyrjintään liittyvänä. Burgosin tulkittiin tarkoittaneen ihmisiä, jotka esiintyvät liikennevaloissa ja pyytävät autoilijoilta rahaa.

– Ymmärrän, että monet teistä haluavat kuulla Barçan pelaajia ja valmentajia, mutta UEFA, PSG ja Barça ovat ilmoittaneet meille, etteivät he puhu meille, koska he ovat vihaisia studiossa ennen peliä esitetystä kommentista, selitti Movistarin toimittaja Ricardo Sierra lähetyksessä.

ESPN:n mukaan televisioyhtiö kertoi torstaina, että Burgos on saanut potkut. Hän pyysi puheitaan anteeksi.

– Se oli kommentti, jonka ei ollut tarkoitus loukata ketään. Puhumme jalkapallosta, emme mistään muusta. Jos hän tunsi itsensä loukatuksi, olen pahoillani ja pyydän julkisesti anteeksi, sanoi Argentiinan entinen maajoukkuevahti.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!