Helmarien päävalmentaja Marko Saloranta on solminut vuoden 2026 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen.

Diili astuu voimaan heti ja sisältää option vuoden 2027 arvokisoista. Saloranta, 52, johdattaa siis Helmarit käynnissä olevien EM-karsintojen lisäksi seuraaviin MM-karsintoihin ja mahdolliseen MM-lopputurnaukseen 2027.

Hän otti väliaikaisen vetovastuun A-maajoukkueesta kesän 2022 EM-kisojen jälkeen Anna Signeulin jätettyä tehtävän. Virallisesti Saloranta kiinnitettiin Suomen päävalmentajaksi tammikuussa 2023.

– On aina kunnia-asia edustaa omaa maataan – on se sitten pelaajana tai valmentajana. A-maajoukkueen valmentaminen on minulle merkittävää, ja siksi olen nöyrin mielin ja kiitollinen siitä, että minuun luotetaan, kommentoi Saloranta Palloliiton sivuilla.

– Olemme päässeet Helmareiden kanssa hienoon alkuun. Pelaajisto on muuttunut ja pelaamista olemme muuttaneet paljonkin. Olemme hyvin tällä matkalla ja on hienoa saada sille jatkoa ja tietynlainen rauha, sillä paljon on vielä tehtävää.

Suomi on aloittanut EM-karsintansa yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla, kuten lohkon muutkin joukkueet.

LUE MYÖS!